Sightseeing Søndag

Ukene går fort unna her, jeg har alltid noe å gjøre, enten det er lekser, se på TV, nerde på PCen, shoppe, gjøre ærend eller utforske New York City. Får liksom ikke tid til alt jeg skulle ønske jeg hadde tid til. På tirsdag fikk jeg i alle fall endelig tid til å farge og klippe håret, har ventet på det en stund nå. Hadde tenkt til å gjøre det på søndag forrige uke, men rakk det ikke før det stengte pga fremkalling av bilder tar sin tid. Når jeg kom dit på tirsdag brukte jeg ca 3 timer inne i frisørsalongen, diskuterte litt med frisørdama om farger, jeg hadde jo egentlig lyst til å ha lysere farge, men siden jeg måtte bleke det hvis jeg skulle ha det lysere enn hva det var, og bleke det ville jeg ikke, så ble det likegjerne mørkere. Ser ganske svart ut til tider, men er en del rødt og. Ligner vel i grunn på fargen jeg har pleid å ta, I guess :p Klipte håret en del også, tror hu syns det var slitt. Hu syns jeg burde klippe håret hver 3 måned, men hu visste ikke hvor dyrt det er å klippe og farge håret i Norge tydeligvis. Nå betalte jeg 75 dollar med tips, altså ca 600 kr. En smule billigere enn hva jeg betaler for det samme i Norge :p Onsdag og torsdag tror jeg var late dager. Eller nei, husker jeg dro et sted rett etter Filmtimen på torsdag, nå husker jeg ikke hva jeg gjorde en gang :p Var sikkert Target, føler jeg er på Target HVER DAG :p

Image2
^^ For et par uker siden oppdaget jeg at presenningen var borte fra bassenget, tror det åpner 1 mai!

På fredag tok jeg turen til Ikea, for fant ut at jeg trengte litt mer å putte ting i for å oppbevare i storagerommet her hvor jeg bor. Fant de typiske Ikea posene bare i dobbelt så stor og med glidelås, også kjøpte jeg to ganske store rosa pappesker, som da kan brukes som endten bare i oppbevaringsrommet og brettes sammen senere eller også på rommet mitt neste år til oppbevaring siden de var så rosa og fine. Etter det dro jeg innom en hobbybutikk for å kjøpe noe mer til fotofaget. Aldri vært så lei noe, ever.

Image4

Ellers så var den herlige tropevarmen vi hadde forrige uke ganske fort forbi. Like fort som det kom, for den siste uka har det vært ganske så kaldt. Og de hadde endelig skrudd av varmeovnen på rommet, men da det ble så kaldt holdt jeg jo på å fryse ihjel! På det kaldeste var rommet mitt 61 F i følge displayet på vifta mi, altså 16 grader. Det var ganske umulig å sitte på PCen lengre enn ti min for da var henda mine helt stive av frost, så derfor ble det mye TV titting under tre tepper og en dyne og flere lag med klær under der igjen :p Nesten så jeg fant frem vottene mine :p På fredag ble endelig varmen skrudd på igjen, så de siste dagene har det vært helt perfekt temperatur på rommet mitt. At det skal være så vanskelig :p

I går hadde jeg lekse dag, skrev endelig fotoessayet mitt, hadde utsatt det en stund fordi jeg visste det kom til å bli ferdig ganske fort. Også begynte jeg å lese til art history eksamen. Har ganske mye jeg må pugge til i film, art history og US history. Hvis jeg av en eller annen grunn hadde greid å få A på alle de tre får jeg ganske sikkert A i de tre fagene, men å pugge er ikke akkurat det jeg er best til. Men håper i alle fall jeg greier å beholde den Aen jeg er ganske sikker på at jeg har i US History til nå, har fått A på absolutt alt av innleveringer og essays, og var TO SMÅ poeng unna A på midterm eksamen! Også ble film eksamen min flyttet, så da var jeg plutselig i den situasjonen hvor film og art history skulle ha eksamen samtidig! Helt utrolig, men i går fikk jeg endelig løst det. Skal få ta art history eksamen en annen dag, med en annen klasse. Har den søteste eldre damen til lærer, så var kanskje ikke så overraskende at hun hjalp meg der. Og med det fikk jeg også 4 dager ekstra å lese på, score!

I dag så ble det endelig sightseeing på meg. På fredag satt jeg på vekkeklokka til kl 9, og hadde tenkt til å dra til Bronx Zoo, men våknet og så på værmeldinga at det var skikkelig kaldt, så da bare snudde jeg meg rundt og sov videre og utsatte hele sightseeing turen min. I dag hadde jeg også vekkeklokka på, og hadde tenkt til å ta turen til Natural History Museum, men fant ut at det var altfor vanskelig å stå opp tidlig på en søndag. Så da ble planene endret til å gjøre noe som ikke har et klokkeslett, og tok en sightseeing runde rundt til severdigheter på Manhattan.

Image8

Image10

Kom meg ikke inn til byen før i 15 tiden tror jeg, det går tregt noen ganger :p Det første jeg gjorde når jeg kom frem var å ta subwayen mot Brooklyn Bridge, og fant frem til den et par kvartal bortafor. Det var et ordentlig turisthøl, tenkte på først nå at jeg kunne jo ha tatt subwayen ett stopp til, til andre siden av brua hvor det kanskje hadde vært mindre turister! Var veldig trangt å gå over der, og mye folk. Klaus! Gikk bare til den første….greia… men det var utrolig mye lengre enn jeg hadde trodd det var. Avstandene i USA er jo ikke noe å tulle med :p Men kult å endelig få sett den i virkeligheten!

Image12

Image14

Image16

Image18

Image20

Image22

Etter det tok jeg subwayen igjen, denne gangen mot Greenwich Village. Etter hva jeg har lest, sett og hørt om the Village så har det virket ut som et kult sted som jeg hadde likt meg, og det var det virkelig! Var som å plutselig være i en helt annen by, og det var skikkelig koselig der. Bleecker Street går tvers igjennom og virket som hovedgata, hvor det var masse kafeer, andre spisesteder, mye rare butikker, vanlige merkebutikker blandet med eksklusive merker. Fikk tilogmed kjøpt et kjede og armbånd på Acessorize. Var liksom alt der på et lite område, eller det lille området jeg gikk. Tror the Village er ganske svært i grunn. Og grunnen for at jeg var der var for å finne Friends bygningen! Den lå ganske midt i smørøyet, og har hørt før at karakterene aldri i verden hadde faktisk hatt råd til å bo i de leilighetene i det området. Var ganske kult å sett den, nesten så jeg må gå og se på en Friends episode bare for å virkelig skjønne hva jeg så i dag 😀

Image24
^^ I the Village er det mange slike små offentlige hager, satt folk og hang i alle. Har merket at det er så utrolig mye sitteplasser på Manhattan, er en ny park på hvert kvartal føles det ut som. Og alle virker så koselige 🙂

Image28
^^ Denne lille svingen i en gata var kanskje 200 meter lang, og hadde så små bygninger i motsetning til alt annet, så det fikk det til å føles ut som jeg plutselig var på et filmsett eller Universal Studios sitt New York.

Image30

Image32

Image34

^^ Det plager meg alltid når leiligheten vi ser i en TVserie ikke gir mening når man ser utsiden, og man kan jo lure hvor Monica sin leilighet hadde vært her. Men fortsatt en ganske kul bygning med den røde kafèen i første etasje, var vel kanskje nettopp derfor den ble valgt ut for å brukes.

Ikke mange gater bortafor fant jeg frem til Carrie sitt hus fra Sex and the City. Den var kanskje ikke like spennende å se på, for bygningene så jo ut som alle andre der, den fra Friends skiller seg liksom litt mer ut. Men utrolig kult å ha sett den, visste ikke før nå at den lå i the Village, når den i serien egentlig ligger på Upper East Side. Og i virkeligheten er det visst en gigantisk mansion der inne, i stedefor flere små leiligheter som Carrie bor i.

Image36

Image42
^^ Gata hvor huset ligger.

Image54

Image50

Image56

Så fant jeg frem til en subway stasjon igjen, og gikk av i nærheten av Flatiron Building. Dette har alltid vært en av mine favoritt bygninger jeg vet om, så det var gøy å endelig få se den i virkeligheten! Det er en bygning man absolutt må se i virkeligheten, den ser kul ut på bilder, men den var skikkelig massiv i virkeligheten, og fortsatt så smal!

Image58

Image68

Image62

Image71

Image73

^^ Også her var det haugevis med sitteplasser, var tilogmed flere parker rundt bygningen.

Etter det tok jeg subwayen igjen, herregud hvor mye penger jeg må ha brukt på den idag :p Gikk av på Rockefeller Center hvor en ny hockey fan kjøpte en Zuccarello Rangers t-skjorte på NHL butikken, fortsatt usikker på om den skal brukes som pysj eller bare en veldig komfortabel t-skjorte :p Når jeg var ferdig der vurderte jeg å gå og se i flere butikker, men jeg hadde jo allerede kjøpt noe i dag, klokka nærmet seg 20, så jeg tok heller og kom meg tilbake til busstasjonen og vendte snuta hjemover.

Image2555
^^ Når man kan være patriotisk for både Norge og New York :p

Reklamer

3 tanker om “Sightseeing Søndag

  1. Det var jammen meg billig for en klipp og farging av hår. Jeg betalte nesten 1100 kr for striping og klipp sist gang jeg var oss frisøren. 😛 Får dra til usa å klippe meg.:P hehe
    ser ut som du får gjort litt andre ting en skolerelaterte ting. Tenker meg at det godt å få «luftet» seg litt og dra på sightseeing=) Du får ha lykke til videre med oppgaver og essayer=)

    • Ja, det var heldigvis det! Så lommeboka bestemte i grunn at jeg måtte gjøre det her :p Ja, prøver å få utnytte at jeg bor her da, må jo oppleve New York når jeg først er her :p

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s