Første oppdatering fra USA!

Nå er det faktisk 15 dager siden jeg satt på flyet til USA, og har aldri hatt tid til å skrible ned noe – før nå. For hvis man har fulgt med på nyhetene, så har jeg all verdens tid i dag og i morgen, den verste snøstormen nordøstlige USA har sett skal tydeligvis feie inn over kysten. I skrivende stund er kl 18:55 mandag kveld, og det er ca 5 cm snø på bakken fra et par dager siden. Det verken snør eller blåser. Virkelig spent på hva som faktisk må til for at hele samfunnet skal stenges. Skolen min – Montclair State University – er visst kjent for å aldri stenge sånn som man hører skoler i USA gjør, også kalt Snow Day, men i dag våknet jeg opp til en melding på tlf om at skolen holder stengt i dag og i morgen! To Snow Days på rad! Så da får jeg vel regne med at det blir ille. Eller ikke, etter hva som er vanlig i Norge?

Image46
^^ Utsikten fra rommet mitt tidligere i dag.

Heldigvis tok jeg bussen til Target på lørdag, så jeg tror jeg har mat i alle fall frem til det påståtte uværet er over. Har nok med ting jeg skulle ha gjort på internett, og har TV-serier og filmer som tar et helt liv å se på :p

Ellers så kan jeg jo kanskje kort oppsummere hva som har skjedd fra jeg kom til USA og frem til i dag. Mamma og Pappa ble jo som sagt med meg over til USA, og vi leide en leilighet i Jersey City med utsikt over Manhattan – så og si den mest fantastiske utsikten ever, kommer nok aldri til å oppleve noe makent igjen!

Image3 Image5 Image8 Image10
^^ Den ene morningen hvor det var ganske dårlig vær tittet vi ut vinduet, og der så vi dette cruiseskipet, tror det var Queen Mary.

Det meste av tiden våres ble brukt på å dra i forskjellige butikker og kjøpesentre for å skaffe meg det jeg trengte til rommet mitt. Hadde aldri sett for meg at det skulle ta SÅ lang tid, så mange dager! Og jeg som hadde en så detaljert handleliste også! Skjønner ikke åssten det hadde vært mulig uten hjelp, og i hvert fall ikke uten bil!

Jeg var også innom et par obligatoriske møter på skolen – transfer orientation og international orientation. Mye av det samme ble tatt opp på begge møtene, så det var litt kjipt. På transfer orientation var det sikkert hundrevis av mennesker i samme rommet, og bordet jeg satt på vant en konkurranse vi hadde underveis! Vant en ganske kjekk kjølebag. Var gull verdt når jeg var på Target og hadde en handlevogn full av ting som skulle bæres hjem!

Image20
^^ Utsikt over litt av skoleområdet fra toppen av den høyeste bygningen på campus.

Image22
^^ Utsikten over New York City fra skolen.

På dagene hvor jeg ikke hadde noen møter ble det som sagt veldig mye shopping, men det meste var vel interiør til rommet mitt. Bortsett fra at jeg kjøpte meg iPhone 6 og en ny Michael Kors veske, haha, jeg vet åssten å prioritere pengebruken altså! :p Vi var en tur innom en outlet i ødemarka i New York State, ca en time fra sivilisasjonen. Likte ikke den outletten så godt, var ikke noe særlig spennende butikker der. Ikke så veldig billig var det heller. Eneste jeg kjøpte var en regnjakke :p

Image24
^^ Vi tok oss en svipptur innom bydelen Hoboken, hvor vi fant frem til Carlo’s Bake Shop, også kjent fra TV-serien Cake Boss.

Image26 Image28

En dag dro vi også inn til Manhattan. Hadde regnet med at vi skulle rukket å gjøre flere turistting, men det ble liksom aldri tid. Men vi tok ferge over til Financial District, og gikk ganske mange kvartal oppover, uten mål og mening. Tok en taxi mot Central Park og tittet så vidt innom der, før vi gikk nedover 5th Avenue og inn på Times Square. Var liksom ikke så mye vi gjorde, annet enn å se oss rundt. Men er ganske sikker på at jeg kommer til å like den byen der altså, bare det blir litt mindre kaldt. Da vil jeg være ordentlig New York turist og gjøre alt som man MÅ gjøre! 😀

Image12 Image14 Image16 Image18

Første skoledag var tirsdag 20, da hadde jeg fotografi, hvor vi skal lære å ta bilder på gamlemåten. Vet ikke helt åssten det kommer til å bli, men kanskje jeg får litt erfaring med planlegging av bilder og hvordan de skal se ut, noe som sikkert kan komme godt med under filmstudier. Dagen etter hadde jeg første time med amerikansk historie frem til 1876. Har alltid hatt lyst på et rent amerikansk historie fag, og eldre historie kan jeg absolutt minst om.

På torsdag sa jeg hadet til Mamma og Pappa rett før timen min den dagen. De hadde avreise sånn ca når timen min var ferdig tror jeg, så ble kjørt til skolen før de skulle dra til flyplassen. Trist å si hadet, men tror tiden frem til jeg kommer hjem i Mai kommer til å gå så utrolig fort!

Faget mitt på torsdag var introduksjon til film, et fag jeg i grunn tok siste semester på ACN, men tror de blir så forskjellige at de ikke går som det samme alikevel. Sliter litt med en del av fagene mine fra ACN, at de ikke har blitt overfør til lignende fag her, så de står som valgfag, altså unødvendige fag. Må få beskrivelsen av alle fagene fra de forrige lærerne mine så fort som mulig! Da er det godt og ha to hele dager innendørs hvor jeg kan få gjort unna sånne kjedelige ting som må bli gjort.

Etter timen var over på torsdag tok jeg shuttle bussen som går her på skoleområdet for første gang, og tilbake til leiligheten min her på skolen. Jeg bor helt i andre enden av skoleområdet, og selvom dette er et ganske lite campus, hadde det sikkert tatt meg minst 20 minutter, kanskje 30 å gå bort til bygningene hvor fagene mine er i.

Image30
^^ Sånn så rommet mitt ut når jeg flyttet inn på torsdag ettermiddag.

Image32

Torsdag var altså første kveld i min nye leilighet. Bor i et kompleks som består av fire bygninger, og underkant av 1000 studenter. I bygget jeg bor i, Alice Paul Hall, er det mest internasjonale studenter. Kun to timer etter at jeg flyttet inn, var det en samling for oss, og alle andre som ville, nede i første etasje. Virket som de fleste kjente hverandre allerede, folk hadde jo da bodd sammen en uke eller to. Pratet med en del folk, men ble ikke akkurat bestevenn med noen etter en time :p Ikke har jeg vært sammen med noen etter det heller. En unnskyldning jeg har brukt er at jeg har vært forkjøla siden dagen jeg kom til USA, føler meg litt bedre i skrivende stund enn jeg gjorde på torsdag, men føler meg fortsatt litt «under the weather»…

Torsdagskvelden etter denne lille sosialiseringen ble for det meste brukt til å rydde rommet mitt. Alt var jo bare et svært rot! Brukte en god del timer før jeg la meg kl 4 om morningen. Men da var nesten alt perfekt også, bare noen små detaljer måtte til dagen etter for å få alt på plass.

Image34
^^ Badet mitt ble litt livligere når jeg fikk inn alle tingene mine.

Image36

Enn så lenge har jeg faktisk rom alene. Hun jeg skulle dele rom med bestemte seg plutselig for å ikke bo på skolen lenger, krysser fingrene for at jeg får alenerom så lenge som mulig! Så da deler jeg leilighet med kun to andre, som er tvillinger fra New Jersey. Har ikke pratet noe særlig med dem, bare om et par ting jeg lurer på. De virker ganske koselige, men merker nå det er litt trist å ikke bo med noen internasjonale. Tror det hadde vært litt enklere å bli sosialisert med de som bor her da. Men det går seg nok til etterhvert. Nesten så jeg vurderer å bli med i en sorority bare for å bli kjent med folk :p

Ellers er leiligheten i ganske dårlig standard, akkurat som i Disney. Dårlige møbler, trist innredning, ødelagt air condition, og stusselig bad. Men etter litt stæsj og farger er jeg ganske fornøyd med åssten soverommet mitt og badet (som jeg har alene enn så lenge) ser ut!

Image38
^^ Fikk plass til alt til slutt, og har enda litt oppbevaringsplass igjen! Det hadde jeg aldri trodd!

Image40 Image42 Image44
^^ Dette hjørnet her blir gull verdt, digg å ha TV, og mitt lille koselige hjørne 🙂

De siste dagene har ikke blitt brukt til så mye, på fredag måtte jeg en tur innom skolen for å få hjelp med PCen, på lørdag tok jeg den ukentlige bussen til Target (er også en del andre butikker i området, men ikke noe å juble for). Da fikk jeg kjøpt meg både litt av hvert som jeg trengte. Jeg hadde ikke noe særlig å gjøre i går, så jeg fant ut at det gikk en buss til et kjøpesenter ikke så langt unna. Greide selvfølgelig å gå på feil buss, så endte opp nede i sentrum av Montclair, som ser ganske pittoreskt ut, men er mest småkafeer og spisesteder der. Og den søteste lille kinoen jeg har sett! Var ikke noe bra lys å ta bilde i, men må få gjort det en annen gang. Drar nok på kino der i løpet av uka, må få sett alle filmene jeg kan som er nominert til Oscar, har kun 27 dager på meg!

Etter litt rusling rundt der mens jeg ventet på den riktige bussen, så kom jeg meg endelig til senteret. Var ganske greit i størrelse, men heller ikke noe å rope hurra for. Kjøpte meg en liten veske i kongeblå på Forever 21, og en cardigan som går helt ned til gulvet, som jeg har hatt lyst på en stund! Ellers fant jeg en genser, pysjbukse, tights og sokker på H&M. Ikke så spennende senter når den beste butikken var Hennes.

Og av den grunn må jeg sette i gang med å få meg førerkort, asap! Tror ikke jeg klarer å være her lenge uten bil altså! Jeg, Mamma og Pappa var innom en del bilbutikker, det billigste alternativet jeg har funnet er Chevrolet, så skal se nærmere på det når det begynner å nærme seg at jeg kjøper bil. For selvom jeg bor i New York-området, så må jeg nok ha bil. Kommer meg kun til matbutikken en dag i uka liksom, det fungerer jo ikke i lengden :p Og KFC eller Wendy’s har jo ikke take-out. Også må jeg kunne komme meg til et senter som har noe bedre enn Hennes å by på. Også tror jeg ikke den bittelille kinoen i Montclair kommer til å duge lenge, må komme meg til en AMC med Imax :p

Kravstor? Ja :p

Reklamer

4 tanker om “Første oppdatering fra USA!

  1. Drømmer meg nesten helt bort her jeg sitter å leser innlegget. Tiden flyr virkelig fort unna. Virker som om du har fått gjort en del på de 15 dagene du har vært der.☺Har ventet på en oppdatering på bloggen. Håper ikke det blir så ille snøstorm.

  2. Shiiit! Lang oppdatering, men det er vel masse nye inntrykk nå den første tida! Godt å ha med seg familien når man først drar så langt da, kjekt å bli bedre kjent sammen med noen også. Håper du etter hvert finner bedre outlet da, for det er jo så gøy =D Masse lykke til med skolen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s