Film: American Hustle

Hadde gledet meg til denne filmen lenge, kun pga skuespillerne. Kan ikke husk sist jeg så et så perfekt ensemble i en film. Og så er jo min kjære Christian Bale i hovedrollen, det er jo nok bare det!

Image1

År: 2013.
Regissør: David O. Russell.
Skuespillere: Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Jeremy Renner, Louis C.K., Jack Huston.
Sjanger: Krim, drama.
Lengde: 138 minutter.

American Hustle handler om Irving Rosenfeld som lever av å lure andre for penger sammen med partneren Sydney. Men etter en serie uforutsette hendelser blir de nødt til å jobbe sammen med FBI agenten Richie DiMaso med å hjelpe han i å fjerne noen av de største mafiabossene i landet.

Image10

Image12

Jeg hadde gledet meg til denne filmen lenge, men kun pga skuespillerne. Dette er nok en film jeg aldri ville sett hvis det ikke var for dem, for syntes aldri plottet hørtes noe særlig gripende ut, og dessverre fikk jeg rett. Synes aldri filmen var noe særlig spennende, det var en smule vanskelig å henge med, og den manglet liksom det lille ekstra. Men jeg lurte virkelig på hvordan filmen skulle ende, så den hadde jo i alle fall det.

Skuespillerne levde så absolutt opp til forventningene, og spesielt Amy Adams og Jennifer Lawrence. Sistnevnte stjal naturligvis showet, igjen. Amy Adams leverer igjen en solid fremførelse, mens Jennifer Lawrence er helt fascinerende å se på skjermen! Alle de fire hovedrollene er nominert til en Golden Globe hver, men det spørs om de holder mål mot de andre nominerte.

Image9 Image11
(Alle bildene er © Annapurna Productions)

Filmen er regissert av David O. Russell som har vært innventar på de to siste Oscar utdelingene med The Fighter og Silver Linings Playbook. American Hustle har den samme vrien med blandingen av humor og drama, men i forhold til The Fighter og Silver Linings Playbook mangler den noen å heie på, en karakter vi føler for. American Hustle mangler rett og slett det lille ekstra, og følte aldri det heller var en skikkelig spennende krim film. Filmen virker dessverre litt for overhyped, antageligvis pga regissøren og den lange rekken med tidligere Oscar vinnere/nominerte på rollelisten. Skulle så ønske filmen var en 10er, men det er den dessverre ikke. Ikke en gang Christian Bale var noe særlig å skryte av, men det føltes mest pga man aldri forstår seg på karakteren, om man skal føle han er antagonisten eller protagonisten. Han har heller ikke noe særlig personlighet, er jo ikke noe å si på skuespilleren, men rollen føltes litt flat. Alt bortsett fra Jennifer Lawrence var i grunn kjedelig.

Har du sett American Hustle?

Reklamer

En tanke om “Film: American Hustle

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s