Ukens Film: Iron Man 3

Hadde tenkt til å endelig poste et nytt Ukens Film innlegg på fredag, men siden jeg glemte det gjør jeg en liten vri denne uken og tar Ukens Film i stedenfor Ukens Bilde 😉 Har endelig fått summet meg til å skrive om den siste Iron Man filmen! Så den jo først når jeg var i London, i 3D Imax, og det er to måneder siden! Følte jeg hadde behov for å se den én gang til, så her kommer det endelig en anmeldelse av filmen!

Image5

År: 2013.
Regissør: Shane Black.
Skuespillere: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall, Jon Favreau, Ben Kingsley, Ty Simpkins.
Sjanger: Action, Eventyr, Sci-fi.
Lengde: 130 minutter.

Iron Man 3 fortsetter en stund etter handlingene vi så i The Avengersog den store helten bak Iron Man masken, Tony Stark sliter med det han ble vitne til, og hvor nære han var å dø. Men da verden blir rystet av en serie terrorhandlinger, bestemmer Stark seg for å gjøre det han kan for å stoppe The Mandarin fra å gjøre mer skade. Men selvfølgelig er det ikke enkelt å stoppe verdens mest ettersøkte terrorist, ikke en gang for en superhelt.

Image13

Image12

Jeg nevnte jo at jeg så filmen i London, og så den igjen for en drøy uke siden. Av en eller annen grunn fikk jeg ikke med meg så særlig mye første gang jeg så den, og var så utrolig mye jeg ikke skjønte. Måtte faktisk lese meg frem for å skjønne absolutt alt som hadde skjedd, og da kunne jeg virkelig bare sette meg tilbake og nyte filmen den andre gangen jeg så den. Kanskje det bare var jeg som var treig, eller så er det en sånn film som du må se et par ganger for å skjønne fullstendig. Men når man har fått med seg alt som skjer, er dette virkelig en herlig blockbuster film, akkurat som The Avengers var. Tror kanskje, av alle Marvel filmene, så er det kun The Avengers jeg syntes var bedre enn Iron Man 3, som virkelig er et stykke underholdene superhelt film!

Image26

Image14

Filmen ble skrevet og regissert av Shane Black, etter at Jon Favreau takket for seg som regissør (men som fortsatte å spille trofaste Happy Hogan). Black ville fokusere mer på selve Tony Stark, og ikke så mye på drakten Iron Man, og det ble suksessfullt gjennomført, da det er en frisk pust med mer Tony Stark på skjermen i sitt rette element, med spydige one-liners på lur.

Image27

Image18

Filmen ble mottatt med fantastisk kritikk av anmelderne, med 78% på rottentomatoes.com. Men filmen har gjort enda større suksess på kino, og har sneket seg inn på listen som tidenes 5. mest sette film, kun slått av Avatar, Titanic, The Avengers og Harry Potter and the Deathly Hallows Pt. 2! Den er naturligvis da den mest suksessfulle av de tre Iron Man filmene, den mest suksesfulle solo superhelt filmen, og den mest sette filmen så langt i år. Det spørs om det er noen filmer i 2013 som greier å nå høyere enn Iron Man 3!

Image22

Image20

Iron Man 3 er en skikkelig herlig superhelt film! Den er virkelig ment for å nytes, og har både spennende action og gir til tider trening for lattermusklene. Robert Downey Jr. leverer sine latterlige setninger så kaldt og med stålkontroll, at man ler av alt han sier, uansett hvor offensive det faktisk er! Manuset er virkelig verdt en applaus, for det er virkelig et komplisert og spennende manus, og verdig som en av de beste superhelt filmene jeg har sett. Jeg la merke til at det var en smule mer fantasy i filmen enn hva jeg foretrekker, men det er jo bare jeg som er vrien. Iron Man 3 er så awesome at det er lett å overse uansett. Det er virkelig en film som er ment til å sette seg tilbake i godstolen og bare nyte, for dette er underholdning på høyt nivå!

Image10

Image24
(Alle bildene er © Marvel)

Har du sett Iron Man 3?

Reklamer

11 tanker om “Ukens Film: Iron Man 3

  1. Hadde iron man maraton for meg selv i går og så iron man 1 & 2. Likte godt treeren og har lyst å se den igjen. Men får vente til den kommer på dvd eller noe:P

  2. Niks, men så eneren for litt siden. Eeeelsket Iron Man i the avengers, og jeg måtte derfor begynne å se filmene. Gleder meg supermasse til toeren og treeren, weehu 😀
    xxx Siri

  3. Har faktisk ikke fått somlet meg til å se denne filmen.. ei heller The Avengers. ;_; MÅ sette meg ned snart, ser ut som jeg har mange godsaker som venter på meg! Digger virkelig Downey Jr., og har sett de andre to, så skulle bare mangle at jeg ser denne også 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s