Ukens Film: Monsters, Inc.

Bloggen har virkelig blitt nedprioritert i det siste, har tydeligvis ikke hatt helt blogglysten inne. Men kan i alle fall oppdatere Ukens Film igjen, med denne filmen, som jeg kun hadde sett en gang tidligere for kjempe lenge siden, så det var ikke spesielt mye jeg husket fra filmen.

Image1

 

År: 2001.
Regissør: Pete Docter, David Silverman, Lee Unkrich.
Skuespillere: John Goodman, Billy Crystal, Mary Gibbs, Steve Buscemi, James Coburn, Jennifer Tilly, Bob Peterson.
Sjanger: Animasjon, eventyr, komedie.
Lengde: 92 minutter.

Monsters, Inc. handler om byen Monstropolis hvor det kun finnes monstre og ikke mennesker. Der har de oppdaget sin energikilde i barneskrik, og har skapt en stor bransje i å trene opp monstre til å dukke opp på soverommet til menneskebarn om kvelden og skremme dem, for så å samle opp skrikene deres til å gi energi og strøm til Monstropolis. Sulley og Mike er det beste teamet i Monsters, Inc., men når en liten jente greier å snike seg gjennom til Monstropolis må de prøve å få henne hjem trygt uten at noen andre oppdager henne. Men det blir selvfølgelig lettere sagt enn gjort!

Image2

Som jeg nevnte hadde jeg kun sett Monsters, Inc. en gang for sikkert over ti år siden, så da er det kanskje ikke så rart at jeg husket så og si ingenting. Hadde lenge hatt lyst til å se igjen filmen, og den som venter på noe godt venter ikke forgjeves! Dette ble nok en av mine favoritt Pixar filmer (så langt, har ikke vært så begeistret for Pixar filmene, men har endelig fått sansen for dem!). Grafikken i filmen var jo helt unreal, og handlingen var både spennende og hjerteskjærende på en gang, som ikke kan være så  enkelt for en animasjonsfilm.

Image9

Image12

Idèen til Monsters, Inc startet allerede i 1994 under produksjonen av Toy Story, da de ville lage en historie om monstre. Pete Doctor begynte å utvikle historien, som i løpet av årene hadde utallige helforandringer, som f.eks at Sulley ikke var en skremmer, men bare en assistent. Mike var til gjengjeld assistenten til Randall, og hovedmonsteret var George (han som ble tatt hele tiden for 2319 nødsituasjonene), og skulle være et dårlig monster som ikke greide å skremme noen. Filmen startet endelig sin produksjon i 2000, seks år etter den første idèen til filmen ble lagt på bordet.

Image6

Image3

Da filmen ble utgitt fikk den veldig postive anmeldelser av kritikerne, og den har hele 96% på rottentomatoes.com. Monsters, Inc ble den tredje mest sette filmen verden over året den ble utgitt, kun slått av Harry Potter og Ringenes Herre. Filmen har også tjent $562 millioner på verdensbasis, og ligger på 86. plass over tidenes mest sette filmer! Filmen ble også nominert til tre Oscar for beste animasjons film, lyd redigering og musikk, mens den vant Oscar for beste sang (og ga Randy Newman sin første Oscar etter hele 15 nominasjoner!).

Image8

Image7

Monsters, Inc. er visuelt fantastisk samtidig som den er spennende og morsom. Selvom jeg gjerne skulle vært foruten den åpne slutten, nesten så jeg heller ville hatt en oppfølger enn sommerens forfølger Monsters University. Den har karakterer som er lett å falle for, spesielt lille Boo (som kanskje er grunnen til at vi burde fått en oppfølger i stedet for en forfølger). Monsters, Inc. greier å være både spennende, hjerteskjærende og morsom på en gang, samtidig som den leverer strålende grafikk å se på. Det er noe av det jeg liker godt med Pixar, at animasjonsfilmene er til å nytes like mye av voksne som for de minste, den ble absolutt umiddelbart en av mine favoritt Pixar filmer!

Image4
(Alle bildene er © Disney/Pixar)

Har du sett Monsters, Inc?

Reklamer

8 tanker om “Ukens Film: Monsters, Inc.

  1. Ja, jeg eeeelsker den filmen! Så den om og om igjen da jeg var liten. Husker at dvd’en ble svært flittig brukt, så ble litt hakkete. haha 😀 Kunne til og med en del av replikkene utenatt, og slik endte det ofte med Pixar sine filmer. awww, gode minner!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s