Jennifer Lawrence: Hollywood’s nye yndling!

For en stund tilbake postet jeg om en av mine favoritt skuespillere for tiden, og jeg kan jo fortsette å skrive om en som har blitt en av mine største Hollywood favoritter, alles nye yndling, Jennifer Lawrence!

Image7

Jennifer Lawrence ble født i Louisville, Kentucky 15 august 1990. Der vokste hun opp sammen med foreldrene og to eldre brødre. Da Jennifer var 14 år innså hun at hun ville bli skuespiller og overtalte foreldrene til å ta henne med til New York City for å finne en agent. Under en audition var det noen agenter som så et så stort talent i den 14 år gamle jenta, at de prøvde å overtale foreldrene for å få henne til å tilbringe sommeren i New York. Det ble til at hun tilbrang sommeren i byen og fikk noen små jobber her og der, før familien etterhvert flyttet til Los Angeles.

I LA fikk hun sin første store rolle, i TV-serien The Bill Engvall Show, hvor hun spilte storesøsteren i familien de to årene serien gikk på TV. Men det var ikke før i 2011 at hele verden fikk opp øynene for den blonde skjønnheten i den eye catching røde kjolen under Oscar utdelingen. Hun ble over natten en av de største snakkisene for sin nominasjon i filmen Winter’s Bone for beste kvinnelige hovedrolle, i en alder av 20!

Image5

Etter det var hun å se i filmene Like Crazy, The Beaver og X-Men: First Class, før det ble kjent at hun skulle spille Katniss Everdeen i The Hunger Games. Selvom hun var fan av bøkene, har hun sagt det tok henne tre dager å bestemme seg for om hun skulle ta rollen eller ikke. I forberedelsene for rollen som Katniss gjennomgikk hun trening i bueskyting, klatring, noe kalt parkour samt hard trening for å komme i form til rollen. Etter suksessen med The Hunger Games gjorde hun ikke mindre suksess med sin neste rolle i Silver Linings Playbook, som ga Jennifer hennes første Oscar statuett for beste kvinnelige hovedrolle, kun 22 år gammel, og den nest yngste til å noensinne vinne den samme statuetten!

Image8

Vi får nok se mye av Jennifer på kinolerretet i år også, med hele fire filmer som foreløpig er satt til å bli utgitt i 2013, den de fleste venter på er selvfølgelig Catching Fire, oppfølgeren til The Hunger Games, som skal være ferdig innspilt. I skrivende stund holder hun på å spille inn American Hustle, den neste filmen til samme mannen som regisserte henne i Silver Linings Playbook, David O. Russell. Det er allerede store forventninger til filmen, mest pga dens lange liste med kjente og talentfulle skuespillere (Bradley Cooper, Christian Bale, Robert De Niro, Amy Adams, Jeremy Renner). Hun er også i gang med innspillingen av oppfølgeren til X-Men.

På kun to små år har denne unge, talentfulle jenta antageligvis lagd dype nok røtter i Hollywood til å ha en lang og strålende karriere. Ikke bare har hun en utrolig utstråling på skjermen, og et skuespillertalent utenom det vanlige, men hun har nådd like mange hjerter og nye fans utenfor kinolerrettet, med sin evne til å snakke før hun tenker, som har ført til mye morsomheter fra henne, hva som virker som et stødig ben på jorda, sin ydmykhet, og at hun heller ikke er redd for å gjøre narr av seg selv. Eller andre. Eller photobombe andre på den røde løperen. Eller bli helt starstruck av Jack Nicholson slik vi som aldri har vært i nærheten av en Oscar utdeling ville vært. Jennifer Lawrence er og blir helt umulig å ikke like, og det er vanskelig å ikke falle for hennes fantastiske rolleprestasjoner og hennes tvers igjennom awesome personlighet!

Image3

Fun Facts:

– Er naturlig blond, farget håret mørkt for rollen som Katniss i The Hunger Games.

– Ble stemt frem av klassen sin som den «mest pratsomme».

– Ble ferdig med high school to år tidligere, for å starte skuespillerkarrieren.

– For rollen i Winter’s Bone måtte hun lære å flå ekorn, kutte ved og slåss.

– Er den eneste kvinnelige action helten å finne i tidenes 200 største kinosuksesser med The Hunger Games.

– Ble den yngste kvinnelige skuespilleren til å bli nominert til to Oscar for beste hovedrolle.

Image13

Artige ord:

«I’d like to direct at some point. But I don’t know because 10 years ago I would have never imagined that I’d be here. So in 10 years from now, I might be running a rodeo.»

(Referer til å flå ekorn i Winter’s Bone) «I should say it wasn’t real, for PETA – but screw PETA.»

«I’m doing what I love, and then I get months and months of rest. I have a lot of money for a 21-year-old. I can’t stand it when actors complain.»

«I’m a horrible dancer!… I’m like a dad at prom… I look like Gumby getting electrocuted.»

«Once I’m obsessed with somebody, I’m terrified of them instantly. I’m not scared of them – I’m scared of me and how I will react. Like, for instance, one time someone was introducing me to Bill Maher, and I saw Meryl Streep walk into the room, and I literally put my hand right in Bill Maher’s face and said, ‘Not now, Bill!,’ and I just stared at Meryl Streep.»

(Referer til da hun datt opp trappen under Oscar utdelingen) «Was that on purpose? Absolutely!…What do you mean what happened? Look at my dress! I tried to walk up stairs in this dress, that’s what happened. Yeah, I think I just stepped on the fabric and…they waxed the stairs.

Image14

Noen flere fans av Jennifer Lawrence?

Reklamer

23 tanker om “Jennifer Lawrence: Hollywood’s nye yndling!

  1. Jeg like henne bedre og bedre. Må innrømme at jeg ikke var veldig fan av henne i Hunger Games. Hun var god skuespiller, men utseendemessig synes jeg hun var ganske kjedelig i den filmen. Men hun har imponert mer i særlig Silver Linings filmen og har også blitt en ganske så vakker jente! Blir spennende å følge henne videre 🙂

  2. Jeg synes hun er såå nydelig! Elsker henne i hunger games, men jeg likte ikke Winters Bone, absolutt ikke pga. skuespilleren – men filmen falt ikke i smak og da la jeg faktisk ikke veldig godt merke til Jennifer. Uansett,hun er skikkelig nydelig og det er vel en av de få kjendisene som ser ut som et menneske. Utrolig morsomt å lese fun facts om henne, haha!

  3. Jeg har ikke fått sett the hunger games enda. men må tydeigvis gjøre det. denne jenta var skikkelig søt og hun virker til å ha litt humor også 🙂

    • Å, jeg hvem som helst nominert til kvinnelig hovedrolle kunne vinne for min del, alle var jo helt amazing! Er enig at det gjorde litt vondt at ikke Q. Wallis vant, for hun bar den filmen så utrolig, og i så ung alder! Amazing! Men Jennifer Lawrence har fått en spesiell plass i hjerte mitt allerede, så er glad for hun vant også 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s