Ukens Film: Gangster Squad

For noen uker siden var jeg på kino med Camilla for å endelig se Gangster Squad! Har hatt lyst til å se denne filmen helt siden jeg så bilder av Ryan Gosling og Emma Stone under innspillingen. Og det er ganske lenge siden!

Image1

År: 2013.
Regissør: Ruben Fleischer.
Skuespillere: Sean Penn, Josh Brolin, Ryan Gosling, Emma Stone, Robert Patrick, Giovanni Ribisi, Michael Peña, Nick Nolte.
Sjanger: Krim, action, drama.
Lengde: 113 minutter.

Gangster Squad handler om en hemmelig gjeng med politimenn som samler seg for å få en slutt på den største gangsterkongen vest for Chicago, Mickey Cohen. Han har byen i sin hule hånd, og har kjøpt og betalt så og si alle som er noe. Det virker praktisk talt umulig å felle han, men den selvutnevnte Gangster Squad ofrer alt for å gå til en hemmelig krig mot Cohen.

Image6

Image25
Image28

Hadde gledet meg til denne filmen, og etter å ha blitt utsatt flere ganger ble den endelig utgitt! Har hørt at den ikke var så super imponerende som man kanskje hadde håpet, men jeg likte den i alle fall. En film som greier å være både underholdene på flere måter og samtidig ganske så grotesk til tider har jo greid å gjøre noe riktig! Filmen er både brutal og blodig, men den har en følelse over seg som ikke gjorde den så seriøs og alvorlig som man kanskje hadde forventet at den var. Det ble noen ganger brukt lystig bakgrunnsmusikk til brutale mord, og musikk er jo virkelig et viktig virkemiddel for hvordan stemning det skal være. Noe annet som var utrolig kult var at det ble brukt mange effekter hvor ting blir stoppet opp, vist i super sakte film og utrolig close-ups. Det gjorde i alle fall det lille ekstra for min del.

Image38

Image27
Image26

Filmen er veldig løst basert på den virkelige historien om LA politistyrken som samlet en gruppe med politier og detektiver for å holde LA fri for mafiaen på 40- og 50-tallet. I Gangster Squad handler det bare om Mickey Cohen, og hans totale korrupsjon over byen. Etter å ha lest litt om den virkelig Cohen så fant jeg mye som ikke var sant i filmen og mye som var utelatt, så dette er nok igjen en film basert på virkelige hendelser som har tatt en god dose med kreativ frihet i skrivingen.

Image24

Image9

Image22

Da filmen endelig ble utgitt ble den for det meste møtt av negativ kritikk, og har bare fått 31% på rottentomatoes.com. Men enn så lenge er den i alle fall den 5. mest sette filmen verden over i år, men det varer nok ikke så alt for lenge.

Image32

Image3

Image40

Gangster Squad er til syvende og sist kun ment for å underholde, forbeholdt selvfølgelig at man liker når underholdningen er på den mer brutale siden. Filmen utnytter absolutt ikke det potensiale den kunne hatt, og det er jo ganske synd. Den utnytter heller kanskje ikke det fantastiske skuespiller ensemble som er i filmen helt ut, Emma Stone er ganske kjedelig, Ryan Gosling spiller også den samme karakteren vi har sett før (men han er fortsatt ganske dreamy <3). Men det er uansett en grei film som er både underholdene og fæl på en gang, og en enkel gangsterfilm som ikke har en like alvorlig følelse over seg som andre filmer med krig som tema.

Image23(Alle bildene er © Warner Bros)

Har du sett Gangster Squad?

Reklamer

10 tanker om “Ukens Film: Gangster Squad

  1. Jeg er ikke så veldig gangster movie av meg, men kanskje jeg skal overraske kjæresten med å kjøpe denne… 😉 Og jeg tjener jo på det da jeg får se Ryan Gosling.. Haha..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s