Emma Stone!

Jeg begynte å føle at jeg kanskje trengte å begynne med noe nytt på bloggen inninmellom, og syntes kanskje det hadde vært en idè å begynne å lage noen innlegg i ny og ne med noen av mine favoritt skuespillere! Og da kan jeg jo like gjerne begynne med en av mine største Hollywood yndlinger for tiden – Emma Stone!

Image4

Emma Stone ble født 6 november i 1986 i Arizona, hvor hun i en tidlig alder la sin elsk på skuespill og å stå på scenen. Hun ble medlem av Valley Youth Theatre, som satt opp flere store teaterstykker i året, og i to år av skolegangen sin måtte hun bli homeschooled (det er vel ikke noe norsk ord for det?) fordi hun var med i hele 16 oppsetninger. Hun begynte etterhvert på en privat videregående, men fant visst fort ut at dette ikke var noe vits! Da hun var 15 lagde hun en PowerPoint presentasjon til foreldrene sine hvor hun prøvde å overtale dem om å flytte til Hollywood så hun kunne prøve lykken som skuespiller. Og det funket! Hun og moren flyttet til Los Angeles i en leilighet, hvor hun brukte tiden sin på å bli homeschooled igjen og gå på auditions.

Image5

Ikke lenge etter ble hun med i en VH1 reality konkurranse om å vinne en hovedrolle i en ny TV-serie for kanalen, men det ble kun filmet pilot episoden. De neste årene hadde hun et par gjesteroller i Medium, The Suite Life of Zack and Cody, Malcolm in the Middle og Lucky Louie. I 2007 fikk hun en av hovedrollene i TV-serien Drive, men den ble kansellert etter kun 7 episoder. Men samme året fikk hun endelig sin debut rolle på storskjermen, i kanskje en av de morsomste filmene jeg har sett – Superbad! Verden fikk endelig opp øynene for henne og hun fikk noen småroller i de mer eller mindre ukjente filmene The Rocker, The House Bunny, Ghosts of Girlfriends Past, Paper Man og Zombieland.

Image8

Men det var etter filmen Easy A fra 2010, som det var store forventninger til, at Emma Stone sitt navn virkelig har blitt etset fast blandt Hollywood’s største og mest lovende skuespillere. Hun fikk i tillegg den store æren av å bli nominert til en Golden Globe for beste kvinnelige hovedrolle i en komedie. 2011 var også et stort år for henne, da hun var med i de to svært så suksessrike filmene Crazy, Stupid, Love og The Help, sistnevnte var også nominert til Oscar for beste film. Når det også ble kjent at hun fikk rollen som Gwen Stacy i den nye versjonen av Spider-Man, ble det ikke noe mindre ståhei rundt navnet hennes. I ettertid har hun vært å sett i Gangster Squad, som dessverre ikke fikk suksessen man hadde håpet på. Det blir antageligvis dessverre en stund til vi ser henne på storskjermen igjen, for hun har akkurat begynt innspillingen av oppfølgeren til The Amazing Spider-Man som kommer på kino i 2014.

Image9

Image11

Fun Facts:

– Hennes egentlige navn er Emily Jean Stone. Når hun skulle registrere seg i Screen Actors Guild var det allerede en som var registret som Emily Stone, og hun registrerte seg først som Riley Stone. Men ikke lenge etterpå innså hun at hun ikke likte navnet, og endte til slutt med å velge Emma. Hun foretrekker helst at folk kaller henne kun Em.

– Selvom hun er blitt kjent for det røde håret sitt, er hun egentlig blond. Hun farget det rødt for rollen i Superbad.

– Hun har fått sin mørke stemme fra da hun var baby, og hadde baby kolikk (en baby som gråter og hyler i et sett uten grunn, dette måtte jeg nemlig slå opp :p)

– Har svenske røtter.

– En av hennes beste venner er Taylor Swift, som var gode venner lenge før noen av de ble et kjent navn.

– En av hennes favoritt filmer er Charlie Chaplin filmen City Lights fra 1931.

Image12

Noen fler som er like begeistret for Emma Stone som meg?

Reklamer

20 tanker om “Emma Stone!

  1. Hun er dyktig! Og morsom, haha. Har derimot ikke sett henne i så fryktelig mange filmer enda da.. Jeg er litt treg på å oppdatere meg på filmfronten iblant 😛

  2. Synes hun er ganske kul – har sett henne noen ganger! Digger håret, selv om et ikke er ‘ekte’ – leste et intervju om håret hennes engang, haha! (tror moren hennes hadde rødt hår eller noe!)

  3. Hun er en utrolig flott jente og god skuespiller! Jeg liker henne mer og mer og hun har blitt en av mine favoritter i det siste! Hun gjorde en god jobb i Easy A, og ikke minst i Crazy stupid love med hunken Ryan!! Kul jente!

  4. Ja, jeg liker Emma Stone utrolig godt 😀 flott skuespiller, virker som en jordnær person og en jeg håper å se i mange flere filmer i fremtiden 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s