Film: Twilight Breaking Dawn Part 2

Forrige uke var det jo ikke bare feiring av årets beste filmer, men også årets verste filmer, under den årlige Razzie awards og den siste Twilight filmen ble stor «vinneren». Da er det kanskje passende og endelig på tide at jeg får postet denne filmanmeldelsen, som jeg har hatt lagret kjempelenge. Men bedre sent enn aldri!

Image1

År: 2012.
Regissør: Bill Condon.
Skuespillere: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Ashley Greene, Jackson Rathbone, Kellan Lutz, Nikki Reed.
Sjanger: Eventyr, fantasy, drama.
Lengde: 115 minutter.

Breaking Dawn Part 2 begynner der den forrige filmen sluttet. Bella våkner opp og er blitt vampyr. Hun nyter sitt nye liv, og sin nyfødte baby. Men deres lykke tar en brå slutt når en vampyr fra en annen familie tror de har gjort et barn til vampyr, og den mektige Volturi klanen blir bragt frem for å tilintgjøre det udødelige barnet. Men Cullen familien er klare for å beskytte hverandre, koste hva det koste vil.

Image3

Image8

Image25

Er ikke noen stor Twilight fan, men har sett alle filmene på kino, men ikke utenom det. Greide altså ikke å unngå å bli dratt inn i dette universet, men det er ikke noen filmer jeg titter på igjen og igjen. Verken hater eller elsker de, og føler det er som regel det er en av de to folk flest har som forhold til Twilight. Men når det er sagt så var dette en av de bedre Twilight filmene, selvom den første antageligvis troner litt høyere for min del. Filmen var jo faktisk spennende, og hvis man ser bort i fra dårlig skuespill og et middelmådig manus, sitter man igjen med fullpakket action så og si gjennom hele filmen. Noe som også kanskje var litt irriterende er at hele plottet er basert på en misforståelse, vet ikke hvorfor, men jeg bare hater misforståelser, for det er jo noe som er helt unødvendig! Satt jo mye av filmen å bare irriterte meg over at folk ikke kan forsikre seg om sannheten før man begynner å sladre :p

Image27

Image23

Image5

Breaking Dawn Part 2 ble et faktum etter at Summit Entertainment begynte å lure på om de burde dele den siste boka i to filmer. Alle skuespillerne var kanskje ikke like lette å få med, men til slutt kom de til enighet, og sommeren 2010 ble det offentliggjort at en fjerde og femte film ville bli utgitt. De to siste filmene ble filmet etter hverandre, og filmingen varte i nesten seks måneder fra november 2010 til april 2011. 1 1/2 år etter hadde endelig den siste filmen i Twilight sagaen premiere.

Image24

Image7

Image21

Filmen gjorde ikke uventet stor suksess på kino, og ble den 6. mest sette kinofilmen i fjor på verdensbasis, og kom seg inn på en 34. plass over de mest innbringende kinofilmene noensinne. Av anmelderne fikk den veldig blandet kritikk, men de fleste mente dette var den beste av Twilight filmene, og til syvende og sist kun ment for fansen av serien. Den fikk til slutt 48% på rottentomatoes.com. Den ble nylig «hedret» med hele 7 Razzie awards, som hvert år kårer årets aller verste filmer og prestasjoner.

Image20

Image26

Image4

Breaking Dawn Part 2 er uten tvil en film kun ment for fansen, og de som meg, sånn halvveis fan. Noen guiltypleasures må man ha, og selvom jeg står på mitt og mener Twilight filmene er relativt dårlige filmer, så hender det at det dukker opp filmer i ny og ne som er dårlige, men man bare ikke greier å unngå å like. Og så er jeg jo en av de som er blitt veldig bitt av vampyrbasillen. Denne siste filmen er i alle fall den mest actionpakkede, og selvfølgelig ikke fri for klisjèer, men det er kanskje mindre av dem. Det er fortsatt noen ting jeg finner irriterende, men jeg likte i alle fall den endelige avslutningen på denne lange Twilight historien. Filmen sluttet ganske akkurat sånn jeg hadde håpet, og er nok akkurat det Twilight fansen lengtet etter.

Image22
(Alle bildene er © Summit Entertainment)

Har du sett Breaking Dawn Part 2?

Reklamer

8 tanker om “Film: Twilight Breaking Dawn Part 2

  1. hehe, sant at den filmen var for fansen. Likte filmen selv,selvom jeg ettertid etter å summet meg følte at de kunne gjort det enda bedre ifht boka. Følte det var noe som manglet,og nå merker jeg etter x antall år at manuset og kanskje skuespiller prestasjonene skrangler litt. Kanskje jeg har kommet ut av den twilight boblene jeg var i eller så var det så leeenge siden jeg leste siste bok 😛

  2. HUFF du sier noe, haha. Jeg elsker/hater Twilight-filmene. Må jo liksom se dem… Og er enig i at den siste virkelig er en film for fansen!! Men jeg likte den, synes den var skikkelig spennende 😛

  3. Har faktisk akkurat sett filmen nå, og jeg likte den jeg! men jeg har likt hele serien, synes den er veldig fengende og man blir jo dratt inn i denne kjælighetshistorien mellom disse tre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s