Ukens Film: Looper

Tidligere i år tenkte jeg ikke noe særlig mer over denne filmen, og hadde ikke tenkt til å se den. Men når jeg fikk høre nærmere om hva den handlet om og bare positive anmeldelser måtte jeg jo få den med meg!

År: 2012.
Regissør: Rian Johnson.
Skuespillere: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Noah Segan, Jeff Daniels, Pierce Gagnon, Piper Perabo, Paul Dano.
Sjanger: Action, Sci-fi, thriller.
Lengde: 119 minutter.

Looper handler om Joe som lever i 2044 og livnærer seg av å drepe folk mafiaen sender tilbake i tid fra 2074, da mord er uhyre lett å løse. Etterhvert ender looper-en uvitende opp med å drepe sin fremtidige seg, men når Joe skal gjøre dette, stikker hans fremtidige selv av. Gamle-Joe sin oppgave er å finne den yngre versjonen av en mektige mann i fremtiden som ender opp med å drepe konen hans, samtidig som unge-Joe må finne og drepe gamle-Joe slik at han kan leve de neste 30 årene, og ikke bli drept av mafiaen med en gang for å ikke ha fullført den såkalte loop-en.

Har aldri vært særlig fan av sci-fi filmer og skygger stort sett banen når jeg ser den sjangeren komme opp. Men etterhvert som Looper hadde premiere og fikk gode anmeldelser, og jeg virkelig fikk med meg hva den handlet om virket den jo ganske fascinerende. For jeg kan jo ikke nekte at jeg liker tidsreiser når Back to the Future er en av mine absolutt favoritt filmer. Og det virket ikke ut som det var like mye sci-fi som det var både action og thriller, og det kan jeg jo nå skrive under på selv. Filmen var i grunn en meget bra action film, som får deg til å sitte på kanten av setet! Selv hvordan fremtiden så ut både i 2044 og 2074 så ikke særlig ut som en overdådig nyskapende, fancy, sci-fi aktig fremtid som det ofte kan bli.

Ble også ganske overrasket mens jeg så filmen, for hadde lest noen anmeldelser og handlingsreferater, men filmens handling går utrolig mye lengre enn hva jeg også har skrevet ovenfor. Det føltes ut som den var delt i to, og jeg greide ikke bli enig med meg selv om dette fikk den til å virke kortere eller mer langtekkelig. Men tror jeg holder en knapp på det første. Og når filmen nærmet seg slutten ville jeg at tiden bare skulle gå mye fortere, ikke fordi jeg ville at den skulle være over, men fordi jeg var så utrolig nysjerrig på slutten! Innså i de siste øyeblikkene at det som skjedde var i grunn det eneste alternativet til en slutt, men man blir ganske så oppslukt i filmen at dette tenkte i alle fall ikke jeg på mens jeg så den!

Personlig likte jeg selvfølgelig at vi så mest til Joseph Gordon-Levitt i filmen. Lurte virkelig på hvordan det ville bli, om handlingen og tiden på skjermen ville bli jevnt fordelt mellom unge-Joe og gamle-Joe, men JGL føltes definitivt ut som han spilte hovedpersonen, og Bruce Willis mer som en sidekick. Kanskje ikke det en gang. Vi følger uansett aller mest unge-Joe, og det er han sin historie man føler man følger. Og så var han ganske så badass! Likte virkelig å se JGL i en slik rolle, noe jeg aldri har gjort før! Han var jo ganske awesome i The Dark Knight Rises tidligere i år, men dette var på et helt annet nivå!

Hvis man vet hvordan Joseph Gordon-Levitt ser ut i virkeligheten ser man fort at det virkelig er noe galt med ansiktet hans i filmen. Etter at jeg så traileren så jeg jo at han hadde munnen til Bruce Willis! Det ble nemlig lagd en protese til både munnen og nesen hans for at han skulle ligne mer på Bruce Willis. Dataanimasjon ble vurdert, men det ble begrunnet ganske fort at dette ville sett veldig falskt ut. JGL forberedte seg også til rollen av å se en del Bruce Willis filmer for å kopiere noen av trekkene hans og måten å prate på.

Da filmen ble utgitt ble den hyllet verden over av kritikerne, og har fått hele 93% på rottentomatoes.com. Den ble først vist på Toronto International Film Festival hvor den ble godt mottatt, og på verdensbasis ligger den for tiden på 37. plass over de mest sette filmene på kino i år. Skal nok ikke se bort i fra at denne filmen ender på mange lister over årets beste filmer, og håper den blir å se når prisdryss sesongen begynner!

Looper er en skikkelig spennende film som får deg til å sitte på kanten av setet! Joseph Gordon-Levitt leverer en fantastisk filmprestasjon, og fremstår i grunn som både helten og skurken på en gang. Jeg var også positivt overrasket over hvor mye jeg små lo gjennom filmen, noen ting var liksom litt drøye slik at man bare må le. Andre ting var faktisk smålig morsomt. Det hadde man ikke trodd i en ellers så alvorlig film som har mord på fremmede, seg selv og tilogmed barn som det største temaet. Men jeg greide uansett ikke å ikke like Looper, og det var noe jeg i begynnelsen var litt i tvil om jeg kom til å gjøre. Men Looper er virkelig en original film, og absolutt en av de mest actionfylte og spennende filmene jeg har sett i år. Og skal nok ikke se bort i fra at den kommer på min liste over de beste filmene jeg har sett på kino i år også!

 
(Alle bildene er © Sony Pictures)

Har du sett Looper?

Reklamer

10 tanker om “Ukens Film: Looper

  1. Jeg har ikke sett den, men ble litt nysgjerrig på den nå..

    //Ang seilet, vi fikk vite rett før hjemreise at det gikk an å komme dit om en booket afternoon tea, men det var som sagt på slutten av turen så vi rakk ikke tilbake. Og hvis dere blir fortalt at det ikke er strender der så er det bullshit, det er en strand som på mandager bare er åpen for kvinner og barn, også er det en strand til som er åpen for alle, men her er det ikke solsenger.. rett oppforbi stranden er det masse restauranter.
    på den gamle bloggen min jenle.blogg.no så har jeg publisert noen innlegg om dubai..

  2. Bra omtale:) Helt enig i det du skriver:)

    SV;Samme her også:) Tror det går i havn med begge to,men er litt stress med ene som skal leveres til fredagen føler jeg ettersom jeg aldri har skrevet gruppeoppgave.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s