Bok: Fifty Shades of Grey

På sensommeren begynte jeg på den veldig omtalte boken Fifty Shades of Grey, og gikk inn med et åpent sinn. Hadde verken høye eller lave forventninger, og det er vel ofte det som er best uansett om man leser en bok eller ser en film.

 

Fifty Shades of Grey handler om den uskyldige Anastasia Steele som ved flere tilfeldigheter møter på den unge, suksessfulle Christian Grey. Det tar ikke lang tid for henne å skjønne at det kribler i magen hver gang hun ser han, problemet er at han er svært så emosjonelt utilgjengelig. Dette løser han på sin egen måte ved å rømme inn i en BDSM verden hvor han får frivillige jenter til å signere en tremåneders kontrakt hvor han kan gjøre absolutt alt han vil med dem. Og han skjønner fort at han vil ha Ana som sin neste jente. Men «forholdet» de starter blir ikke det vanlige han er vandt til, når han selv også begynner å merke at han føler noe for Ana som han aldri har følt før.


(weheartit.com)

Dette er jo den ultimate chick-lit i mine øyne! Historien og handlingen er vel akkurat hva vi jenter ser etter, om det er en jentefilm eller jentebok, bare at Fifty Shades of Grey tar det enda litt lengre bak lukkede dører, noe som vi sikkert alle kan innrømme er noe vi har savnet i andre lignende historier. Syntes ikke boken virker ut som den passer inn under det såkalte «mammaporno» stempelet det har fått, dette må da vel passe best for den yngre garde, spør du meg?


(weheartit.com)

Jeg hadde i alle fall sett for meg ganske mer BDSM enn det vi fikk utdelt, og hadde jo fått høre at boken var ganske forjævlig til tider. Og grafisk. Men syntes ikke at den var så ille (eller bra, hvis man ser det på den måten). Tror det kommer av at jeg har lest American Psycho et par ganger, og er rett og slett herdet mot alt som har med (voldelig) sex og grafiske scener å gjøre. Det var kun et par ganger i boken hvor hun faktisk måtte tåle litt smerte, og det var ikke alltid like lett å lese. Men jeg hadde jo sett for meg at det skulle være på hver 10. side.


(weheartit.com)

Fifty Shades of Grey er absolutt en bok man blir virkelig dratt inn i, og man får et ganske godt forhold til de to hovedkarakterene, og følte ofte at det var som å oppleve boken selv. Skrivemåten var kanskje litt vel amatørmessig (litt for mange skrivefeil også), og som om forfatteren prøvde for hardt og hadde virkelig tatt frem synonym ordboka. Men til syvende og sist likte jeg boka skikkelig godt. Det er den ultimate guilty pleasure boka, og gleder meg til å lese videre!


(weheartit.com)

Har du lest Fifty Shades of Grey?

20 tanker om “Bok: Fifty Shades of Grey

 1. Njæ. Har jo hørt om den noen ganger, men jeg tror faktisk ikke det er ei type bok jeg vil like! Det blir litt… Jeg vet ikke helt. Den appellerer ikke foreløbig iallfall!

 2. Her var det omtale her og ja!! jeg er allerede på andre bok….det er nesten skremmende å si hvor hekta man blir. Jeg ble skikkelig dratt inn i handlingen med Ana og Christian, og det er noe av dette alle jenter ønsker, å bli tatt med storm. 🙂 Uten alle de negative sidene som følger med Christian da!! Jeg synes ikke boka var så ille som alle anmeldere skal ha den til å være….greit nok at språket er platt, men det var ikke så mye ille sex som jeg hadde trodd. Det er kjærlighetshistorien som er fengende, og jeg gleder meg til å lese resten av serien! Christian Bale har jo spilt i American Psycho ja…og synes han var kul i den filmen. Hvis han klarer å vise en øm side også, er han passende til denne rollen synes jeg!!

  • Hehe, det dobbelt opp i dag :p Har ikke kjøpt de neste bøkene enda, så må vente til jeg har lest ut den jeg leser nå før jeg begynner på neste igjen. Men skal gjøre det etterhvert :p Synes heller ikke at den var dårlig som så mange skal ha den til, den er jo som alle andre jente bøkene jeg har lest, og det er det jeg i alle fall liker best å lese. Noe som ikke er så tungt og kjedelig :p

   Tror nok ikke Christian Bale kommer til å velge i denne filmen :p Det virker som om kun de som er mest desperate vil være med i den, og det trenger ikke han å være lenger :p (er Christian Bale fan-girl hvis du ikke skjønte det :p)

 3. Bra omtale! Fikk lyst å lese boka:) Har hørt mye bra og mye dårlig om hverandre,og det er mange som tar den til sine hjerter(for å si det sånn). eller som jeg leste i en bokomtale så sa vedkommende at eneste hun syntes var bra med boka var at den tok slutt:P hehe. Men alle har jo ulike kriterier på hva som er god og dårlig litteratur. Lenge styrte jeg unna litt sånn «chic.lit» og «rosabøker» pga jeg trodde de var for enkle og kjedelige. Men etter å lest en av sophia kinsellas bøker fikk jeg det værtfall motbevisst:)

  SV;Nei, det er ikke alltid like lett det. Men får titte innom når jeg får muligheten og kan ta meg tid.:D

 4. SV;Tror det er mange som tror at chicklit ikke er så «dype» og kanskje litt overflatisk,men det er jo ikke alltid tilfelle Så jeg skal forute nå fortsette med .shophaholic serien,skal jeg også utforske andre forfattere som skriver chic-lit. Har du noen tips?. 😀 Må se hvilken rekkefølge jeg må lese. Har det med å hoppe midt i en bokserie pga jeg ikke sjekker på forhånd rekkefølgen:P

  • Liker det jeg da :p Blir jo så kjedelig i lengden å lese tunge bøker :p Favoritten min er i alle fall The Devil Wears Prada 😀 Også likte jeg den andre boka i The Carrie Diaries serien, er kanskje ikke så supernødvendig å lese den første, det var liksom litt som manglet når hun ikke var i NYC.

 5. Høhøh! Jeg har faktisk vært veldig nysgjerrig på denne boka siden jeg hørte om den, så en gang må jeg vel lese den, selv om jeg ikke er helt sikker på om den er helt for meg 😛

  • Det syns jeg du burde, det er jo bare å gi den en sjanse. Man lever seg veldig inn i den, og den er både søt og romantisk, og tror det er en historie de fleste jenter vil like 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s