Film: Notting Hill

Denne filmen har jeg hatt lenge i DVD-hylla mi, uten å ha sett den siden den kom ut på VHS!

År: 1999.
Regissør: Roger Michell.
Skuespillere: Hugh Grant, Julia Roberts, Rhys Ifans, James Dreyfus, Tim McInnerny, Gina McKee, Emma Chambers, Hugh Bonneville.
Sjanger: Komedie, romantikk.
Lengde: 124 minutter.

Notting Hill handler om den alminnelige reisebokbutikk eieren William Thacker. En dag kommer Anna Scott, en av verdens største skuespillere inn i hans lille butikk i Notting Hill, og han kan ikke tro sine egne øyne! Samme dag dunker han borti henne på gaten og søler juice utover klærne hennes, og inviterer henne hjem for å fikse seg. Kjemien mellom dem er ikke til å fornekte, men det er ikke så enkelt å verken forelske seg i en kjendis, eller være en kjendis som må oppleve å få hvert eneste øyeblikk av livet dokumentert i sladderbladene.

Jeg hadde som sagt ikke sett denne filmen på årevis, har sett den kanskje èn gang, og det er vel over et tiår siden. Kjente igjen noen ting her og der, og husket den generelle storylinen, men det var fortsatt som å se den for første gang. Jeg måtte jo se en London-basert film etter at vi bestilte London-tur! (to dager igjen!) Er ikke sikkert vi kommer oss til Notting Hill, men det så virkelig idyllisk ut, og det fikk meg bare til å glede meg enda mer til å besøke storbyen jeg aldri har vært i før!

Hadde i grunn ikke noen særlig forventninger om filmen skulle være bra eller dårlig, men jeg likte den. Den passer godt inn i min stadig voksende samling av typiske chic-flicks og rom-coms. Noe som gjorde at den skilte seg ut, og som jeg likte med filmen var at rollene var på en måte omvendt. Karakteren til William og rollen hans i forholdet er som regel jenta i slike typiske historier, og Anna sin rolle er vanligvis tildelt mannen. Hun var den som var mest motvillig til forholdet, og han var mest håpløst forelsket. Det var i grunn hun som skapte hjertesorgen i fortellingen, og det var for det meste han som ble såret og ikke greide å gå videre med livet. Det er vel ikke bare jeg som syntes disse rollene vanligvis er motsatt? Liker når vi får se den ofte tradisjonelle mannsrollen/kvinnerollen er omvendt, uten å høres ut som en skikkelig feminist :p

Det var manusskribenten Richard Curtis som kom på selve idèen til filmen, hvor han funderte på hvordan det ville være for en alminnelig person å bli sammen med en kjendis og hvordan det går utover livene deres. Han skrev så manuset til filmen og fikk til slutt regissør Roger Michell på laget. De lurte lenge om de skulle lage et svært set for å filme, eller om de skulle gjøre det i det virkelige Notting Hill, og endte på sistnevnte. Dette ble selvfølgelig et stort problem for de som bodde der, som samtidig var veldig spente for å ha en stor filmproduksjon på besøk. Produsentene ville gi innbyggerne kompensasjon for å invadere nabolaget deres, og lovte å donere til alle sine favoritt veldedigeformål, som resulterte i at over 200 forskjellige mottok penger!

Da filmen ble utgitt gjorde den stor suksess på kino, og ble årets 7. mest sette film verden over. Kritikerne var også veldig positive til filmen og den har 83% på rottentomatoes.com. Filmen vant en BAFTA for publikumsprisen, samtidig som den var nominert til beste britiske film og beste mannlige birolle (Rhys Ifans). Den ble også nominert til tre Golden Globes for beste komedie film, beste mannlige og  beste kvinnelige skuespiller.


(weheartit.com)


(weheartit.com)

Notting Hill er en skikkelig søt film som det er vanskelig å ikke forelske seg i. Den virket kanskje en smule lang, og forholdets opp og nedturer ble det litt mange av, men sett bort i fra det er det en ganske feilfri romantisk komedie. Den får deg til å le, gråte og bli skikkelig rørt av historien mellom dette noe usannsynlige paret. Kjemien mellom Roberts og Grant er uslåelig, og oser gjennom skjermen, og gjør filmen bare enda bedre!


(Alle bildene er © Universal)

Har du sett Notting Hill?

Reklamer

12 tanker om “Film: Notting Hill

  1. har sett den for leeeeeenge siden:) må nesten se den igjen:)
    SV;huff ja. Skulle likt å bli frisk som en fisk. Begynner å bli passe lei hostingen. Begynner å få litt vondt i ribbeina mine:P hehe
    Er ferdig med oppgaven,men ble ikke helt fornøyd med den,.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s