Film: Magic Mike

Så denne filmen på kino for to uker siden, og hadde ikke særlig høye forventninger selvom jeg hadde gledet meg lenge.

År: 2012.
Regissør: Steven Soderbergh.
Skuespillere: Channing Tatum, Alex Pettyfer, Matthew McConaughey, Olivia Munn, Cody Horn, Joe Manganiello, Matt Bomer, Adam Rodriguez.
Sjanger: Komedie, drama.
Lengde: 110 minutter.

Magic Mike handler om Mike som har drøssevis av jobber for å tjene opp penger, inkludert som den store stjernen på den lokale strippeklubben. Der ender han opp med å introdusere unggutten Adam for livet som stripper og alt det innebærer, både på godt og vondt. Samtidig opplever Mike å få et vennskaplig (og kanskje mer) forhold med Adam’s storesøster.

Hadde gledet meg til denne filmen super lenge, og den har vært en snakkis siden filmingen startet. Men før jeg så den leste jeg om mange som ikke likte den, og ga meg selv ikke så høye forventninger for hvor bra filmen skulle enda opp med å være. Og det kan nok være grunnen til at jeg endte opp med å like den mer enn jeg trodde! Ut i fra traileren trodde jeg det skulle bli lagt veldig vekt på Mike sitt forhold med Brooke, og at dette skulle bli en kjærlighetshistorie, men det var det heldigvis ikke. Filmen var veldig bra fordelt med tanke på hvor stor del av filmen som ble vist fra strippeklubben (som aldri var kjedelig!), og hvor mye tid det ble brukt på resten av hverdagen til Mike og Adam.

Har lest at mange ble skuffet over handlingen fordi de skjønte ikke hvem som var den virkelige hovedpersonen – Mike eller Adam. Personlig så jeg ikke noe til dette problemet, filmen føltes ut som den var sett i fra Mike sine øyne. Adam var selvfølgelig en del av historien, og mye av motgangen i filmen var på grunn av han. Uten han hadde heller Mike aldri møtt Brooke, som også var en liten del av storylinen, som jeg syntes det ble brukt perfekt mengde med tid på!

Filmen ender i en sjanger som egenlig ikke har noe navn. Den er verken særlig morsom, eller super dramatisk, men må jo bli kalt en blanding av disse to. Noen ganger funker denne ingenmannsland sjangeren, noen ganger ikke. Den kan fort gjøre en film kjedelig og langtekkelig, men syntes ikke Magic Mike var noen av delene. Filmen var jo selvfølgelig veldig underholdene (for oss som liker kjekke mannfolk), og det var utrolig fascinerende å se hvor fantastiske de var til å danse, og da spesielt Channing Tatum! Ble mer og mer imponert for hver gang (og det både før han tok av seg klærne :p).

Magic Mike er basert på Channing Tatum’s egen tid som stripper i Tampa, Florida da han var 19 år. Han hadde i 2010 sagt i media at han hadde veldig lyst til å lage en film basert på tiden hans som stripper, og hadde allerede sett for seg hvem som skulle regissere. I ettertid ble det til slutt Steven Soderbergh som fikk den jobben, og de to gikk sammen for å betale for filmen, som i sin helhet ble filmet i Tampa på vestkysten av Florida.

Da filmen ble utgitt ble den godt mottatt av både kinogjengerne og kritikerne. Den har for tiden 79% på rottentomatoes.com og fortsetter å håve inn penger på kino. I sommer ble Tatum spurt om en oppfølger, og han sa at den er allerede begynt på, så da er det bare å vente i spenning å se om det blir noe av.

Magic Mike er en forfriskende film, som gir oss mye fint å se på. Dette er selvfølgelig en film som absolutt passer best for de som liker menn, for det er virkelig mange fine mannfolk å se på! Det er ikke ofte kremen av kremen blant Hollywoods kjekkaser blir hyret for å kle av seg foran oss alle, så bare det gjør jo Magic Mike verdt å få med seg! På den annen side har filmen en helhet over seg som gjør så den føles veldig ekte. Sårbarheten til alle hovedrollene kommer veldig frem, og det gjør den bare enda mer ekte. Selvom filmens høydepunkt er de livlige scenene på strippeklubben, var de øvrige scenene aldri kjedelig, og filmen var et herlig avbrekk blant resten av sommerens storfilmer.


(Alle bildene er © Warner Bros)

Har du sett Magic Mike?

Reklamer

13 tanker om “Film: Magic Mike

  1. Jeg har ikke sett den, men har lest flere blogger der det blir skrevet om den.. men syns det har vært veldig delte meninger om den, noen veldig dårlig, andre helt okay, noen syns den er bra… må vel se den selv om gjøre meg opp en mening, men før jeg har sett den så får den pluss for alle mannebeina;) hehe

  2. Bra anmeldelse! Er enig i det du skriver! Hadde ikke noe særlig forventninger til den,men ble positivt overrasket:) Håper det blir nr 2 🙂
    SV;Takk nina 🙂 Filmene kan jo sees alene,men som du sier er jo de beste sammen!

    hehe:P skal rette på navnet hans. Vet ikke hvor zimmerman kom fra. 😛 lol

  3. Har ikke sett den jeg heller, men har vurdert det. Men er litt skeptisk når det er såpass mange delte meninger som det er…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s