Ukens Film: Big Daddy

Glemte helt å blogge i går, men sånn kan det gå. Nå begynner jeg å telle ned to uker til ferie, det skal bli godt! Hadde ikke trodd jeg skulle få til å skrive dette i dag etter jobb, men det rakk jeg visst alikevel, så her kommer denne ukens film!

 

År: 1999.
Regissør: Dennis Dugan.
Skuespillere: Adam Sandler, Joey Lauren Adams, Jon Stewart, Cole Sprouse, Dylan Sprouse, Leslie Mann, Rob Schneider.
Sjanger: Komedie.
Lengde: 93 minutter.

Big Daddy handler om den uansvarlige Sonny som adopterer fem år gamle Julian for å redde forholdet med kjæresten. Men når det viser seg at hun er utro er ikke Sonny like interessert i å beholde ungen. Helt til han innser at han faktisk liker den nye farsrollen, det store problemet er at han har ulovlig tatt til seg Julian.


(weheartit.com)

Så denne filmen ikke lenge etter at den kom ut, og den ble umiddelbart en stor favoritt! Det var kanskje denne filmen som fikk opp øynene mine for Adam Sandler, som er en av mine favoritt komikere. Og selvom det var mange år siden jeg sist så denne filmen, fant jeg ut at jeg fortsatt liker den like godt, og det er nesten like vanskelig å holde bort tårene mot slutten!

Filmen, som faktisk ble utgitt for 13 år siden denne helgen, er regissert av Dennis Dugan som har jobbet sammen med Adam Sandler i hele 7 filmer (den 8. filmes for tiden, oppfølgeren til Grown Ups). Den første de samarbeidet på var Happy Gilmore (1996), som er en av Sandlers beste filmer i mine øyne.


(weheartit.com)

Adam Sandler er et av de største navnene innen komedie. Men av en eller annen grunn er han både elsket av like mange som hater han, og har blitt nominert til Razzie Award syv forskjellige år med ni forskjellige filmer. I år «vant» han faktisk for både verste skuespiller (Just Go With It) og verste skuespillerinne (Jack & Jill). Av en eller annen grunn ble han utpekt til verste skuespiller for Big Daddy også, som jeg ikke skjønner meg på. Men på den annen side er han nesten alltid å se på nominasjons listene til People’s Choice Award, MTV Movie Awards, Kids Coice Awards og Teen Choice Awards. Han har også blitt nominert til Golden Globe for rollen i Punch-Drunk Love (som er den mest dramatiske rollen han har hatt). I fjor mottok han også sin stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Big Daddy ser også ut til å ha samme virkning på folk som Adam Sandler, den er både elsket og hatet. Mens kritikerne ga den ganske forskjellige anmeldelser, med 40% på rottentomatoes.com, ble filmen er stor suksess på kino. Den ble en av de mest sette filmene på kino verden over i 1999, og endte til slutt på 16. plass med $234 millioner. American Pie ble den mest sette komediefilmen, med kun 1 million mer i salg enn Big Daddy.


(weheartit.com)

Big Daddy er en morsom film, som også kan få frem noen tårer i øyekroken. Det er en typisk make-you-laugh-and-cry-in-90-minutes film, og som til slutt ender perfekt. Det er kanskje ikke den beste av Adam Sandler sine filmer, men det er en av mine favoritter av filmene hans. Kinogjengerne veier nok opp mer for de fleste enn hva kritikerne mener, og med det er Big Daddy en komedie det er verdt å få med seg.


(Alle bildene er © Columbia Pictures)

Har du sett Big Daddy?

Reklamer

8 tanker om “Ukens Film: Big Daddy

  1. Har hørt om den før,men har ikke sett den. Men skal se å få sjekket den ut!
    SV;Syntes det jeg også:) Henter sitater fra (http://www.brainyquote.com/quotes/topics.html) og de har mange flotte sitater der:)

    Du får ha en fin arbeidsdag idag:)
    //Mhm,utrolig viktig å bruke bilbelte:) Det er jo bra at du gjør det,og jeg har jo vært med på kjøreturer og kan underskrive at du bruker det:) hehe

    //Samme her også:) Er noen «gjengangere» på ønskelisten min. Har jo sendt ut egen «ønskeliste» for bøker til familien:)

  2. Å h ja. Jeg er kjempe glad i den filmen. Refererer faktisk til den filmen enda.. husker så godt at han tok på seg solbrillene fordi han da ble usynlig. Det sier jeg selv også nå 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s