Ukens Film: Forrest Gump

Endelig fikk vi internett tilbake! Fikk ikke gjort like mye som jeg hadde håpet på da, men jeg overlevde i alle fall, hehe. Men da er det endelig på tide å oppdatere Ukens Film igjen, og her kommer det som jeg nevnte tidligere en film jeg regner med at alle har sett fra før!

År: 1994.
Regissør: Robert Zemeckis.
Skuespillere: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise, Sally Field, Mykelti Williamson.
Sjanger: Drama.
Lengde: 142 minutter.

Forrest Gump handler om den mindre smarte mannen som mot alle odds opplever noen av de største hendelsene i nyere historie. Men uansett hvor mye han opplever og hvor han reiser greier han aldri å gi slipp på Jenny, sitt livs kjærlighet.


(weheartit.com)

Kan heller ikke huske første gang jeg så denne filmen, men var alltid lykkelig når den ble vist på skolen! For det ble den mange ganger, og er nok en standard film for å lære litt om amerikansk historie. Dette er jo uten tvil en episk film i mine øyne, og en så utrolig historie er virkelig umulig å ikke falle for!

Tom Hanks var ikke første valget til å spille den ikoniske karakteren. Både Bill Murray, John Travolta og Chevy Chase ble tilbudt rollen men takket nei. Hanks takket ja på en betingelse, at absolutt alt i filmen skulle være historisk korrekt. Men det ble det selvfølgelig ikke, det finnes vel ingen filmer der ute som er 100% korrekte? Noen feil som kan sees i filmen: på nyttårsaften i 1972 drikker Forrest en Dr. Pepper med en logo som ikke ble utviklet før på midten av 80-tallet; han mottar et brev fra Apple i 1975, men Apple var ikke et offentlig firma for investering før i 1977; under 4th of July feiringen i 1976 blir det vist et bilde at Frihetsgudinnen etter den ble pusset opp, som ikke skjedde før i 1986; en person kan bli sett lese USA Today ca 10 år før den først kom ut i 1982; når Forrest begynner sin løpetur tvers over landet i 1976 løper han gjennom byen og man kan se en reportasje på TVen i en av butikkvinduene om at President Jimmy Carter hadde fått heteslag, noe som ikke skjedde før i 1979; når det blir insinuert at Forrest kommer opp med Smilefjes logoen er det på slutten av 70-tallet. Selvom ingen vet riktig hvem og når det ble funnet opp, var den mye brukt og svært populær på begynnelsen av 70-tallet.

Filmen er basert på boken ved samme navn skrevet i 1986 av Winston Groom. Selvom boken og filmen har samme handlingen, er det mye som er forandret, og det største er kanskje hvordan Forrest er. I filmen har han bare uvanlig lav IQ, mens i boken er han autistisk og greier ikke å fullføre skolen. I boken drar Forrest også på et oppdrag med NASA og ender opp med å bo på en øy med kannibaler i fire år, mens her finner man f.eks ikke hans løpetur tvers over landet.


(weheartit.com)

I løpet av filmen møter Forrest flere kjente personer, inkludert tre presidenter. For å få til dette brukte de CGI, og Hanks ble filmet med en bluescreen. Skuespillere ble hyret for å være stemmene som ble lagt på til slutt, og CGI ble brukt for å bevege leppene til personene etter setningene sagt i filmen. Når Lt. Dan må amputere bena ble Gary Sinise sine ben pakket inn i et blått stoff slik at de kunne bli fjernet, og der hvor de ville vært amputert ble det tegnet bilde for bilde i post-production for å se virkelig ut.

Da Forrest Gump ble utgitt var den Paramounts største kinosuksess noensinne, og den fjerde mest innbringende filmen i historien. Filmen fikk stort sett bra anmeldelser fra kritikerne, men i ettertid har filmen ofte blitt sett på lister over de mest overrated filmene noensinne. Det virker ut som det er veldig splittet meninger om filmen, men selv mener jeg den er like fantastisk som den alltid har vært. Året etter den ble utgitt ble den nominert til hele 13 Oscar og vant til slutt 6 (manus, editing, visual effects, regissør, skuespiller og film). Regissør Robert Zemeckis vant faktisk også en norsk pris for filmen, nemlig Amanda prisen for årets utenlandske film i 1995! Forrest Gump har også blitt valgt av kongressen inn i National Film Registry, som skal ta vare på viktige filmer.


(weheartit.com)

Forrest Gump er uten tvil en innflytelsesrik film som har hatt mye å si for seerne og håper virkelig det er en film som aldres med den heder og æren den så absolutt fortjener! Filmen har blant annet gitt oss en av de mest kjente filmsitatene: «Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get», som er så sant, så sant. En fantastisk film om en utrolig historie, som beviser at alt er mulig, for alle!


(Alle bildene er © Paramount)

Har du sett Forrest Gump?

7 tanker om “Ukens Film: Forrest Gump

  1. SV;hehe, nei skjønner ikke helt det jeg. Men han ene forskeren er litt tullerusk oppi topplokket og krevde at en ku skulle være i laboratoriet. Tror kua heter Gene eller noe:) haha:P Foruten det så anbefaler jeg tvserien!:)

    // Synd du ikke har sett Narnia filmene,de er fine 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s