Herlig ferieuke, med 17 mai og sykkelløp!

Det jeg ikke fikk tid til denne ferieuken var jo å oppdatere bloggen! Ble litt bloggfri fra min side, og nå vet jeg nesten ikke hvor jeg skal begynne. Eller jo, begynner med årets 17. mai feiring. Og beware, dette blir et smålangt innlegg!

17. Mai

Har dessverre aldri fått noen særlig tradisjon på nasjonaldagen våres, siden jeg har alltid slitt noe fryktelig med pollen allergi. Heldigvis har det ikke vært så mye de siste 5 årene, men jeg fikk aldri feire 17. Mai verken på barneskolen eller ungdomsskolen, fordi jeg lå hjemme og var syk. Første 17. Mai tog jeg gikk var da jeg var russ. Men i år fikk vi besøk, av Henriette som skal/skulle sove her fra torsdag til i morgen (mandag). Så da tok vi på ettermiddagen en tur til Jessheim for å se på Borgertoget/russetoget. Og det var jo artig det. Men syntes russen hadde vært lite kreativ i år!


^^ Selvom jeg ikke tok på bunaden, pyntet vi i alle fall Frøya for dagen!


^^ Selvom de er litt, veldig, finere og dyrere, får disse bunadene meg til å savne den jeg gikk med hver dag i Disney!


^^ Og russen var kjedelig… :/

Fredag 18 mai: 3 etappe av Glava Tour

På fredag satt jeg og Mamma oss i bilen for å reise å se litt sykkelløp. Først endte vi opp med å stå et sted på Frogner å se på syklistene, før vi hoppet i bilen og kjørte av gårde til Årnes hvor det var en innlagt spurt. Så da fikk vi se syklistene to ganger, ute i fra løypa.


^^ Film fra Frogner. Excuse all pratingen i bakgrunn, og jeg som blir litt irritert fordi Mamma ikke greier å være stille :p

Lørdag 19 mai

Lørdag var en mer avslappende dag, hvor jeg og Henriette tok turen opp til Jessheim for å shoppe litt. Og det ble litt på oss begge, mest av alt smykker på Gina. Så freste vi av gårde i det relativt fine været i cabriolet, til McDonalds, slik at vi fikk oss en omvei i kjøreturen. Stoppet der for litt is, men det virket som hele Jessheim sto der inne, og vi sto en evighet i kø for en sundae! Prøvde å komme hjem for å se sykling på TV, men ble selvfølgelig litt forsinket. Uansett ble det virkelig en jubeldag foran TV, da go’gutten Edvald Boasson Hagen endelig vant den etappen han ville, som gikk gjennom bygda han er i fra! På kvelden fikk jeg skikkelig hyttetur følelse, da jeg og Henriette satt oppe alt for lenge og spilte brettspill og spiste alt for mye godteri :p

Søndag 20 mai: Siste etappe av Glava Tour

Så var det i dag. I går når Edvald vant, og fikk den gule trøya, var det jo nesten garantert at han kom til å vinne hele greia, så da bestemte jeg og Mamma oss for at vi skulle ta turen til Hønefoss i dag hvor målgangen på den siste etappa skulle være. Og det var absolutt verdt det! Vi fant frem og sto rett ved målstreken og det fantastiske med dagens etappe var at den var lagt opp slik at siste halvparten av etappen var en sirkel, så de kjørte forbi oss 5 ganger, før det var mål på siste runde! Bra stemning, og skikkelig moro å ha vært i målområdet! Når løpet var over åpnet de veien foran oss som ledet bort til scenen hvor premieutdelingen skulle være, og jaggu greide vi ikke å komme oss helt fremst! Gøy å endelig få sett hele premieutdelingen, og spesielt når to nordmenn var på pallen, og det var kun klatretrøya som ikke ble med Edvald hjem!

Når det hele var over ble det brått mindre folk, men vi hadde bestemt oss for å gjøre som ungene, og stå å vente på autograf og bilde, så da ble det jo det også!


^^ Her sto vi i ganske mange timer, senere sto vi helt foran ved scenen!


^^ Blinkskudd av dagens etappe vinner Russel Downing.


^^ Excuse et forferdelig bilde av meg selv, men bildet makes up for it av å være awesome!


^^ Og fikk selvfølgelig en autograf! Fikk også av Lars Petter Nordhaug 🙂

Da fikk jeg i alle fall gjort noe i ferien min!

Noen fler som har fulgt med på Glava Tour?

Reklamer

14 tanker om “Herlig ferieuke, med 17 mai og sykkelløp!

 1. Kjekt med sånn oppsummerings innlegg når det har vært stille her:) Stilig med å følge sykkel rittet da:) Så fikk du bilde med Edvald og greier:P

  SV;New girl laster jeg ned 🙂 Foreløpig har jeg sett 2 episoder bare,men liker den 🙂

 2. Høres ut som og ser ut som 4 flotte dager med kos, avslapping og spenning:) Mange fine bilder fra dagene dine, og Frøya ar jo kjempe søt da med sløyfe:)
  Så synd at du sliter med allergi og har gått glipp av 17 som en tradisjon. Jeg har ingen store tradisjoner jeg heller da, men jeg er hvertfall frisk og slipper å slite med pollen allergi.. Har en venninne også som sliter med det, og det ser virkelig lite behagelig ut. *stoor klem*

  • Det var det absolutt! Og det er hun 😀 Ja, det er virkelig ikke noe gøy med pollenallergi, men i forhold til hvor plaget jeg var før, så kan jeg nesten ikke si at jeg har det mer. Er i alle fall heldig at det har blitt bedre med årene!

 3. Har faktisk ikke hørt om Glava tour (men så slår hjernen min seg av når folk snakker om ski, sykkel og fotball) :p Synd at du har allergi da – må nok være en av de verste allergiene jeg vet om ihvertfall :/ Blir det bedre og bedre for hvert år som går eller? Hadde noen herlige maidager her ihvertfall, på tross av været 😉

  • Haha, da er det kanskje ikke så rart :p På meg har i alle fall allergien blitt bedre, både av at jeg har vokst det i fra meg, og har gått til homeopat i mange, mange år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s