Ukens Film: Dumb & Dumber

Denne filmen er det super lenge siden jeg har sett, men vridde hjernen min for å finne en film å skrive om, og det endte på denne. Burde vel nesten se den snart igjen også!

År: 1994.
Regissør: Peter Farrelly, Bobby Farrelly.
Skuespillere: Jim Carrey, Jeff Daniels, Lauren Holly, Mike Starr, Karen Duffy, Charles Rocket, Teri Garr.
Sjanger: Komedie.
Lengde: 107 minutter.

Dumb & Dumber handler om de to gode vennene Harry og Lloyd, som er mindre smarte enn gjennomsnittet og i grunn to tapere. Livet deres handler ikke om så mye, så da Lloyd en dag kommer over en koffert en vakker kvinne satte igjen på flyplassen bestemmer de seg for å reise på tvers av landet i deres van utkledd som en hund for å levere tilbake kofferten.

Dette har alltid vært en favoritt film her hjemme hos oss, og vi kan nok være enig om at dette må være en av de morsomste filmene noensinne, om ikke den absolutt morsomste! Kan ikke huske første gang jeg så den, men den har bare alltid vært en del av mine mange favorittfilmer.


(weheartit.com)

Filmen er regissert av de nå kjente brødrene Farrelly, Bobby og Peter. Dumb & Dumber var deres første film, og de hadde kun skrevet en episode av Seinfeld før de fikk braksuksess med filmen, som de både skrev, produserte og regisserte. I ettertid har de også hatt stor suksess med andre komedier som There’s Something About Mary og Shallow Hal, og Farrelly brødrene er virkelig blitt synonymt med komedier.


(weheartit.com)

Det var flere andre komikere som ble tilbudt rollene som Harry og Lloyd før det endte med Jeff Daniels og Jim Carrey, som Steve Martin, Martin Short, og Rob Lowe, mens Nicolas Cage og Gary Oldman var de som først ble tilbudt rollene. Da Jim Carrey endelig ble tilbudt rollen, skulle han motta «usle» $700 000 (NOK 4.2 millioner) for rollen sin, men når lønnen hans holdt på å bli diskutert kom hans film Ace Ventura: Pet Detective ut, som også fikk stor suksess, og lønnen hans ble økt til svimlende $7 millioner (NOK 42 millioner), som også var nesten halvparten av budsjettet til filmen.

Det var heldigvis ikke stort problem å tjene inn budsjettet til filmen, for Dumb & Dumber ble en av de mest sette filmene det året den ble utgitt! Selvom filmen fikk en del dårlig kritikk av anmelderne, så fikk den for det meste positive tilbakemeldinger. Da den ble utgitt på kino gikk den rett til topps på kinolistene, og Jim Carrey ble faktisk den første skuespillereren noensinne til ha tre filmer i løpet av et år som gikk rett til første plass da den ble utgitt (sammen med The Mask og Ace Ventura: Pet Detective).

I ettertid har Dumb & Dumber blitt plassert på lister over både de beste komediene noensinne, og faktisk som en av de beste filmene utgitt (#445 hos Empire Magazine). Så det er nok med stor glede verden over da det i forrige uke ble endelig offentliggjort at det skal komme en oppfølger til filmen! Det har blitt utgitt filmer i etterkant som hadde verken Jim Carrey, Jeff Daniels eller Farrelly brødrene med på laget, så de teller ikke. Men nå har de endelig fått med Jim Carrey, som de har prøvd å gjøre i lang tid, for å lage en oppfølger, men vi må nok vente en liten stund får den kommer på kino.


(weheartit.com)

Dumb & Dumber er og blir en av de morsomste filmene noensinne! Det er noe å le seg ihjel av fra begynnelse til slutt! Filmen bruker mye slap-stick humor som er virkelig et fryd for lattermuskelene! Jeg føler nesten for å si at hvis du ikke ler av Dumb & Dumber så har man ikke humor, har fått latterkrampe flere ganger bare av å skrive dette innlegget! Så hvis det faktisk er noen som ikke har sett den, så er det bare å gjøre seg klar for en evig latter!


(Alle bildene er © New Line Cinema)

Har du sett Dumb & Dumber?

Reklamer

11 tanker om “Ukens Film: Dumb & Dumber

  1. Har sett den:) hehe. Synes jeg leste på vg at de skulle kanskje lage enda en film med dumb & dumber.

    SV;Tror jeg så at den kom ut iløpet av februar mnd. Men så jeg er ikke den som får med meg sangene når de først kommer ut:P hehe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s