Film: Young Adult

I går ble det endelig kinotur på meg og Nina C igjen. Det ble til slutt at vi så denne filmen som jeg ikke hadde oppfattet noen spesiell mening om på forhånd.

 

 

År: 2011.
Regissør: Jason Reitman.
Skuespillere: Charlize Theron, Patrick Wilson, Patton Oswalt, Elizabeth Reaser.
Sjanger:
Drama, komedie.
Lengde: 94 minutter.

Young Adult handler om Mavis, som er nylig skilt, lever et ensformig liv, og har en forfatterkarriere som har gått i stå. En morning våkner hun opp og innser at hennes high-school sweetheart er hennes sjelevenn. Det eneste problemet er at han er gift og har en nyfødt datter. Men Mavis står ved sitt, og vender snuten mot hjembyen og prøver å slå kloa i eks-kjæresten.


Hørte om denne filmen da den ble nominert til Golden Globe, og tenkte at den kanskje kunne være noe for meg. Tenkte i grunn ikke noe mer over det, men det endte jo med at det ble en tur på kino for å se denne filmen også! Men om den falt i smak er jeg nok litt mer i tvil om. Dette må uten tvil være den mest awkward og kleine filmen jeg noensinne har sett, og ikke på en bra måte. Tvers igjennom, fra begynnelse til slutt, var det så mye å være flau over at jeg visste nesten ikke hvor jeg skulle gjøre av meg! Synes også at hele feelingen over filmen var ganske deprimerende, det er jo tydelig at det er noe utrolig galt med Mavis’ tankegang, og at hun trenger profesjonell hjelp.

Men det var til gjengjeld Charlize’s fantastiske rolleprestasjon som var det beste med filmen! En fantastisk tolkning av en smått forskrudd og stakkarslig karakter. Skjønner så absolutt godt at hun ble nominert for beste hovedrolle under Golden Globes, og det fortjente hun også!


Man satt gjennom hele filmen og følte bare så lei seg på Mavis’ vegne. Av at hun bare virkelig ikke kunne forstå virkeligheten, og at hun var så vanvittig trangsynt. Men utenom denne litt fargerike karakteren var det ikke stort annet jeg fikk ut av filmen. Den var ganske flat i mine øyne, verken særlig morsom eller spesielt dramatisk. Og det må jo være litt leit å ikke leve opp til noen av sjangrene filmen prøver å holde seg innenfor…

Filmen er skrevet av Diablo Cody, som kanskje er et navn noen kjenner igjen. Hennes første film Juno vant henne nemlig en Oscar for beste originale manus. Ellers står hun bak TV-serien United States of Tara. Og det ser ut som hun gjør suksess igjen med Young Adult. Da filmen ble utgitt mottokk den for det meste bra kritikk og har dukket opp på mange lister over de beste kinofilmene i 2011!


Young Adult
falt nok aldri helt i smak hos meg, og følte den ikke var noe særlig morsom, selvom jeg virkelig skulle ønske den var det. Men uansett, så er Charlize helt fantastisk i filmen, såpass at det nesten er verdt å se en halvkjedelig film bare for å se henne på skjermen! Absolutt en herlig rolletolkning, og det eneste lyspunktet i en ellers så blass film.


(Alle bildene er © Paramount Pictures)

Har du sett Young Adult?

Reklamer

12 tanker om “Film: Young Adult

    • Tja, da kan det hende ikke denne er for deg heller. Men nå likte jo ikke jeg denne, mens jeg elsker Juno. Og det er virkelig en film man enten elsker eller hater. Vet ikke om det blir den samme oppfatning med Young Adult..

  1. Har lest en del om denne, og mange sier visst det samme som deg – jeg får lyst til å se Charlize Theron sin innsats, men det virker som at man må tåle mye pinlighet! Håper du blir mer fornøyd med neste kinotur. God søndag videre!

  2. Bra omtale! Er helt enig med deg! Satt å ventet gjennom filmen på noe høydepunkt i form av noe morsomt eller vendepunkt.Det var som vi seere visste hvordan enden var,og satt med på «riden» hvor vi så mavis slite og ikke helt innse det som er sant. Men synes også Charlize gjorde en utrolig bra tolkning!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s