Topp ti reisemål: #5!

Endelig skal jeg skrive om et reisemål ikke i USA tenker dere nok! Så her kommer neste bidrag i min countdown over mine favoritt reisemål.

#5 Venezia

Venezia må være et av de vakreste, og mest unike stedene i verden! Det er en fantastisk atmosfære der, og så full av historie. Hvis man lukker øynene kan man forestille seg selv der under Venezia’s storhetstid og midt i det kjente Carnevale di Venezia.

Byen ligger i en lagune ved Adriaterhavskysten i Nord-Italia, og dekker 117 små øyer. Det som er selve byen Venezia er en liten samling med øyer som blir delt inn i seks områder. Både mellom og gjennom disse øyene går de kjente kanalene i Venezia, og det eksisterer verken biler eller sykler her. Det eneste fremkomstmidlet er båt ,og selvfølgelig til fots.

Venezia er jo tross alt mest kjent for kanalene sine, de vakre venetianske maskene, og for å være faretruende nær ved å synke. I løpet av 1900-tallet begynte byen sakte men sikkert å synke, og folk ble nødt til å flytte oppover i høyden, første etasjene i bygningene rundt omkring i byen står stort sett tomme. Dette, sammen med dyre boliger, har ført til at antall innbyggere har mer enn halvert siden 50-tallet, og i dag bor det ca 60 000 i byen.Selv var jeg så heldig og var på en dagstur til Venezia i 2006. Og jeg forelsket meg med en gang! Dagen ble brukt til å vandre rundt, shoppe, og spise god mat, mens høydepunktet på dagen var en utrolig gondol ferd ut mot Rialtobroen.

To år senere var jeg tilbake, og da tilbrakte vi to dager i den fantastiske byen. Bodde kun et steinkast unna Markusplassen (Piazza San Marco), og med Dogepalasset som nærmeste nabo. I løpet av disse to dagene fikk vi utforsket byen enda mer, gikk oss vill i de trange, og mange gatene, spiste mer god mat, shoppa enda mer, og tok en tur inne i Markuskirken (Basilica di San Marco).

 

Venezia er en herlig og helt fantastisk by! Hvis det er et sted man har som mål å besøke, så burde det absolutt være Venezia! Det er ikke uten grunn at opptil 20 millioner turister besøker byen hvert år. Man kan nesten bruke hele ferien til å bare nyte den vakre arkitekturen, som det er gjort svært få forandringer på i løpet av de siste 600 årene. Det er en drømmende, romantisk, spennende og koselig by.  Men egentlig, så er Venezia rett og slett ubeskrivelig, og det bare må oppleves med sine egne øyne!


 

 

Har du vært i Venezia?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s