Topp ti drømmereisemål: #2!

Da er det på tide å skrive om andre plassen over mine drømmereisemål!

 

#2 – Sør-Afrika!

 

 

Har alltid hatt veldig lyst til å reise til Afrika, og aller høyest på ønskelisten er Sør-Afrika! Landet virker så utrolig vakkert, og har alt fra livlige storbyer, fantastiske nasjonalparker, og vakre vingårder. Men det som selvfølgelig tiltrekker meg mest til Sør-Afrika er å se majestetiske dyr i sine naturlige omgivelser!

 

 

En by jeg absolutt har lyst til å besøke er Cape Town. Byen er den nest største i Sør-Afrika, og ligger sør-vest i landet. Det kjente fjellet Table Mountain er verdt et besøk, mens en tur til Robben Island (hvor Nelson Mandela satt fengslet) er vel nesten obligatorisk.

Et annet sted jeg har utrolig lyst til å besøke er Kruger National Park, som ligger nord-øst i landet, og grenser mot Zimbabwe i nord og Mozambique i øst. Parken, som dekker hele 20 000 km², er regnet som en av de største attraksjonene i landet. I parken kan man blant annet se «the Big Five»: løver, leoparder, elefanter, buffaloer og neshorn. Her er det flere forskjellige typer guidede turer, både om dagen og på natta, og i tillegg kan man dra på tre-dagers hiking turer. Rundt omkring i parken er det mange camps/leirsteder, hvor det er både overnattingshytter, supermarkeder, restauranter og svømmebassenger, slik at man faktisk kan bo midt i nasjonalparken!

 

Men det er en ting jeg har drømt om hele livet, som absolutt er grunnen til at jeg ønsker å besøke Sør-Afrika. Det er nemlig å se hvithaier i det fri! Og det er virkelig noe spesielt med å se de nemlig i Sør-Afrika. Utenfor Cape Town befinner øya Seal Island seg, og av en eller annen grunn er dette det stedet i verden hvor det oftest skjer at hvithaiene hopper med hele kroppen over havoverflaten! Det er faktisk svært sjelden man ser dette noe annet sted i verden, men utenfor Seal Island skjer dette fenomenet ofte.

I tillegg så er det utallige turer hvor man også kan få dykke med hvithaier i bur, og det er absolutt noe jeg har lyst til å oppleve her i livet!

 

Sør-Afrika virker ut som et helt utrolig vakkert land, uansett hva man ser etter. Det er sikkert helt umulig å få med seg alt hva landet har å tilby, for det er så utrolig mye å se! Det er jo ikke uten grunn at det er et av de stedene i verden jeg har absolutt mest lyst til å besøke!

 

Har du vært i Sør-Afrika?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s