Film: Home Alone

År: 1990.
Regissør: Chris Columbus.
Skuespillere: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard, Catherine O’Hara.
Sjanger:
Komedie.
Lengde: 103 minutter.

Home Alone handler om 8-år gamle Kevin og hans store familie som gjør seg klare for å dra på juleferie til Frankrike. Men kvelden før de reiser ender Kevin opp med å sove alene på loftet, og i alt stresset om morgenen greier familien å glemme han hjemme alene! Men når to skurker inntrer nabolaget for å rundstjele husene hvor eierne er borte, må Kevin gjøre alt han kan for å beskytte hjemmet sitt.

(weheartit.com)

Home Alone er ikke merkelig nok en film som har følgt meg hele livet, og har sett den utallige ganger. Av en eller annen grunn får jeg ikke noe særlig julefølelse av filmen før den siste scenen, men det er en julefilm uansett! Og den skal vel prøve å komme fram til at å ha familien rundt seg i jula er det viktigste. Men oppi det hele er det en utrolig morsom og spennende film, for alle aldre, så det er ikke rart den har oppnådd den statusen den har.

(weheartit.com)

(weheartit.com)

 

Filmen er skrevet av mannen bak de mest kjente tenåringsfilmene fra 80-tallet, nemlig John Hughes. Da han døde så alt for tidlig i 2009 mistet Hollywood virkelig en av de største manusskribentene i vår tid. Med såpass mange kjente filmer bak seg er det nesten så jeg ikke greier å telle hvor mange av hans filmer jeg har sett, og han er uten tvil den manusskribenten som er mest representert i mitt DVD skap.

Men den som fikk mest oppmerksomhet rundt filmen er selvfølgelig Macaulay Culkin, som over natten ble den største barnestjerna i Hollywood. Denne lille gutten bærer uten tvil hele filmen, og det hadde ikke vært noen ting uten han (noe oppfølgerne kan bevise).

En ting jeg elsker i filmen er musikken, spesielt kjenningsmelodien, og det er kanskje ikke så rart siden det er selveste John Williams (vinner av 5 Oscar og nominert til 40!) som har lagd musikken. Og han mottokk to av disse nominasjonen for Home Alone.


Noe man blir veldig godt kjent med i filmen er selve huset til McCallister familien. I fjor ble faktisk huset lagt ut til salgs, av de som eide det da filmen ble innspilt, og salgssummen var på $2.4 millioner (ca 14.4 millioner norske kroner). Dette må vel være en av de mest gjenkjente husene vi har sett på film, men interiøret er nok blitt forandret drastisk siden filminnspillingene, og det er ikke mye som fortsatt ligner på hvordan det så ut for 21 år siden.

^^ Gangen er det som ligner mest, de fleste andre rom (som kjøkkenet) ser helt annerledes ut i dag)

Home Alone er en film sikkert alle har et forhold til (eller i hvert fall burde!), og det er ikke uten grunn. Filmen er både morsom, koselig, og spenningsfull. Og det gjør det til en litt annerledes julefilm (a la National Lampoon’s Christmas Vacation). Og det mest spennende i filmen er jo da Kevin setter opp alle disse forskjellige fellene for skurkene, og jeg må nok si at det er øyeblikk som drar meg like mye inn hver gang jeg ser filmen. Home Alone er kanskje ikke den mest julete julefilmen, men den hører uansett jula med!


(weheartit.com)


Har du sett Home Alone?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s