Film: Wedding Crashers

År: 2005.
Regissør: David Dobkin.
Skuespillere: Vince Vaugh, Owen Wilson, Rachel McAdams, Isla Fisher, Christopher Walken.
Sjanger: Komedie.
Lengde: 119 minutter.

Wedding Crashers handler om John og Jeremy som nyter ungkarslivet med å kræsje bryllup under falske navn og identiteter. Der utnytter de den romantiske følelsen i lufta for å hooke opp med uvitende jenter. Alt er fryd og gammen, spesielt da de greier å komme seg inn på bryllupet til datteren til en av de mektigste politikerne i Washington D.C. Men John faller for søsteren hennes Claire, og den yngste søsteren faller for Jeremy. Sammen med hele familien blir John og Jeremy med til feriehuset deres, og der venter en helg sammen med hva som viser seg å være en dysfunskjonell familie. I mens prøver John å vinne Claire sitt hjerte, har virkelig den evige ungkaren funnet noen som er verdt mer enn en kvelds moro?

 

Jeg så denne filmen på kino da den kom ut, og mener å huske at jeg så den i alle fall to ganger! Elsket den umiddelbart, og det hjelper godt at jeg har alltid hatt en greie for (den yngre) Vince Vaughn.

Som en som elsker komedier, er jeg jo også stor-fan av resten av The Frat Pack, fellesnavnet for en gjeng med skuespillere som ofte spiller i hverandres filmer. Navnet kommer fra det originale Rat Pack, fellesnavnet for 50-og 60 tallets største skuespillere (som Humphrey Bogart, Sammy Davis Jr. og Frank Sinatra). Og senere ble navnet gjort om til The Brat Pack med medlemmene fra de største ungdomsfilmene fra 1980-tallet (gjengen fra The Breakfast Club, samt Rob Lowe, Demi Moore og Andrew McCarthy)

 The Frat Pack har over 30 filmer hvor to, men ofte flere, av medlemmene har spilt i utallige komedier sammen. De største navnene er Ben Stiller, Owen Wilson, Luke Wilson, Vince Vaughn, Will Ferrell og Jack Black. Pluss en hel haug andre skuespillere. Det er umulig å ikke ha sett en av komediene deres, og Wedding Crashers er uten tvil den største suksessen!

Da Wedding Crashers ble utgitt sommeren 2005 gjorde den langt bedre suksess enn noen kunne ane, og var en av de mest sette filmene det året (og slo ut de Oscar nominerte filmene Batman Begins, Walk the Line og Brokeback Mountain). Den er også en av de mest sette komediene det siste tiåret!

Det er ikke bare Vince Vaugh og Owen Wilson som er kjente fjes i filmen. Ikonet Christopher Walken, sammen med Jane Seymour spiller det eksentriske ekteparet til perfeksjon. Isla Fisher er jo alltid like morsom og fortryllende. Rachel McAdams er ikke akkurat et ukjent navn med The Notebook, uten tvil en av de største romantiske filmene noensinne. Bradley Cooper er også å finne i filmen, noe som gjør at han har spilt i to av de mest suksessfulle komedier noensinne (The Hangover). De fleste kjenner sikkert også igjen ansiktet til Ellen Albertini Dow, som ofte er å se som en crazy, noen ganger rappende, bestemor på både TV og film. I en alder av 93 holder hun fortsatt koken.

Selve filmen er utrolig morsom, og starter med ordentlig guttehumor som man kan le seg ihjel av. I tillegg er det også en søt, romantisk komedie, men det er vel ingen hemmelighet at kjærlighet er et stort tema gjennom hele filmen. Det som sikkert gjorde den til en så stor suksess som den var er den balanserte blanding av le-til-du-griner humor, og en kjærlighetshistorie med både drama, intriger, kampen om det onde vs. det gode, og store moral spørsmål.

Filmen er et utrolig godt alternativ til en søt, men utrolig morsom komedie, og det er absolutt en av mine favoritter! Kan se den om og om igjen flere timer i strekk, kommer aldri til å bli lei!

  

 

Har du sett Wedding Crashers?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s