Film: Water for Elephants


År: 2011.
Regissør: Francis Lawrence.
Skuespillere: Robert Pattinson, Reese Witherspoon, Christoph Waltz.
Sjanger: Drama.
Lengde: 122 minutter.

Water for Elephants handler om veterinær studenten Jacob Jankowski som mister foreldrene i en ulykke på eksamensdagen sin. Dette fører til at han ikke tar eksamen, og siden faren hadde alt for mye gjeld mister han både huset og alt han eier. Hivd ut i verden uten noe som helst legger han ut på vandring, og ved en tilfeldighet hopper han på et passerende tog. Dette viser seg å være toget til det reisende sirkuset Benzini Brothers. Der får han jobb som sirkusets veterinær og jobber tett inntil den største stjernen Marlena. Følelser er ikke til å unngå, men problemet er at hun allerede er gift med sirkusdirektøren August.

Jeg er ikke den som vanligvis setter mest pris på rene drama filmer, det kommer vel av det prinsippet at når jeg ser på film vil jeg bli underholdt. Men jeg vet jo at man selvfølgelig kan bli det av drama filmer også. Og dette er en drama film man uten tvil vil sette pris på fra begynnelse til slutt! Jeg vet virkelig ikke hvor mange følelser jeg gikk gjennom innvendig mens jeg så på denne filmen, lykke, kjærlighet, hat, medfølelse og spenning er bare noen av de.

Filmen er nok kanskje litt klisjè. En kjærlighetstriangel, med en vakker kvinne i midten. Jeg satt og lurte på hvordan filmen skulle ende, og syntes den var uforutsigbar, at den kunne rett og slett ende på mange mulige måter. Men når jeg tenker over det i etterkant var den sikkert ikke så veldig uforutsigbar alikevel. 

Men filmen har faktisk mange likheter med den største kjærlighetshistorien noensinne portrettert på film, nemlig Titanic! To vakre mennesker som faller for hverandre, selvom det er noe de absolutt ikke burde, og jenta er i et forhold fra før av som ikke er bra for henne. Water for Elephants har bare et fallende sirkus i stedet for et synkende skip. Om Water for Elephants er bedre enn Titanic, neppe, men definitivt en god motstander!

Den store stjernen i filmen (no pun intended) er uten tvil elefanten Rosie! I et forsøk på å få et fabelaktig nummer går August til innkjøp av en elefant som Marlena skal ha som sluttnummer. Og det er denne fantastiske skapningen hele handlingen snur seg rundt, og det er virkelig ikke uten grunn at filmen har ordet «elefant» i tittelen! Hvert øyeblikket Rosie er på skjermen er en fryd, spesielt for dyreelskere.

Når det gjelder de egentlige stjernene Pattinson, Witherspoon og Waltz så blir de virkelig satt litt i baksetet. Spesielt Witherspoon. Hun er uten tvil en av mine favoritt kvinnelige skuespillere, men det var liksom noe som manglet. Men det kan godt hende bare karakteren var litt kjedelig. Pattinson synes jeg faktisk gjorde en bra fremførelse, likte han i alle fall mye bedre i denne filmen enn som Edward i Twilight. Han var i alle fall langt fra å være en blek, glitrende vampyr. Den som virkelig skinte av trekløveret var uten tvil Oscar vinneren Christoph Waltz! Når du spiller en karakter som får deg både til å føle synd på han, bli sjarmert og samtidig hate han har du virkelig gjort noe riktig!

En annen ting som har fått en god del oppmerksomhet i media er aldersforskjellen mellom Reese og Robert. Hun er ti år eldre enn han (Reese er 35 og Robert er 24), og de spiller elskere i filmen. I boken er faktisk Robert sin karakter eldre enn Marlena. Både Channing Tatum (30 år), Andrew Garfield (27 år), og Emile Hirsch (26 år) ble vurdert for rollen som Jacob, samtidig som Scarlett Johansson (26 år) ble tilbudt rollen som Marlena. Tydeligvis så var alder et ganske liberalt tema under rollebesettingen. Men det er ingen som nevner at Christoph Waltz er hele 20 år eldre enn Reese (og hadde i tilfelle vært 30 år eldre enn Johansson). Synes det er bra at et forhold hvor kvinnen er eldre enn mannen blir portrettert på film.

Til slutt kan jeg vel si at jeg syntes filmen var fabelaktig! En episk kjærlighetshistorie (vi kan vel ikke får nok av de?), som får deg oppslukt i handlingen fra første sekund og helt til rulleteksten flyr over skjermen. En absolutt must-see film! 


Har du sett Water for Elephants?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s