Film: Say Anything

År: 1989.
Regissør: Cameron Crowe.
Skuespillere: John Cusack, Ione Skye, John Mahoney.
Sjanger: Romantikk.
Lengde: 100 minutter.

Say Anything handler om Lloyd Dobler som er på vei til å fullføre high school. Men han har ikke mange tanker om fremtiden, det eneste han har som mål er å spørre den smarte Diane Court ut på date. Hun takker motvillig ja, men det tar ikke lang tid før de begge faller for hverandre. Men det de prøver å ikke tenke på er det som møter dem når sommeren er over, da Diane flytter til London for å studere på en prestisjefull skole.

 

Say Anything er absolutt en film som vil få opp humøret uansett humør. Selvom den kan bli plassert et sted midt i mellom drama og komedie, som så mange andre filmer, er det hovedsaklig en kjempefin film om to mennesker som blir forelsket. Men den handler også om forholdet mellom far og datter som ser ut som det er perfekt, full av respekt og forståelse, men dette kan fort forandre seg.


 

Say Anything er den først filmen til regissøren Cameron Crowe, som i ettertid har skrevet, regissert og produsert flere kjente filmer, inkludert Almost Famous som han vant Oscar for (Beste Manus). Har ikke sett noen av hans andre filmer, men har hatt veldig lyst til å se både Jerry Maguire, Elizabethtown og Almost Famous. Men tviler på at jeg kommer til å like noen av de like godt som Say Anything!

Det mest brilliante med filmen er uten tvil den håpløs romantiske karakteren Lloyd Dobler, som er helt fantastisk herlig! Ved å se filmen blir man fort like forelsket i han som Diane. Han er uten tvil en av mine favoritt karakterer noensinne. Uten han ville filmen absolutt ikke vært det samme!

(weheartit.com)

Det mest minnerike fra filmen må nok være den ikoniske scenen jeg er sikker på alle har sett bilder av. Selvom du aldri har sett eller hørt om Say Anything, kan jeg love deg at du har sett bilder fra denne scenen, og sikkert tilogmed hørt sangen som gjorde den helt perfekt. Olive (Emma Stone) nevner det i Easy A, klisjèene fra 80-talls filmer, og dette er en av de som blir rekonstruert i filmen. Jeg prater selvfølglelig om scenen hvor Lloyd holder opp en kassettspiller utenfor soveromsvinduet til Diane mens Peter Gabriel’s «In Your Eyes» blir spilt.

Say Anything er en helt herlig film! Det er ikke rart den om og om igjen er på toppen av lister over de beste high school filmene, og har blitt kåret til en av de beste romantiske filmene noensinne. Filmen er utrolig søt tvers igjennom, med en del drama og litt humor. Men det som gjør denne filmen til den fantastisk filmen den er, er kjærligheten og romantikk vi ser på skjermen. En absolutt must-see hvis man liker romantisk filmer, da skjønner jeg egentlig ikke hvorfor man ikke har sett den før. Say Anything ❤

(Alle bildene er © 20th Century Fox)

 

Har du sett Say Anything?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s