Film: Not Another Teen Movie


År: 2001.
Regissør: Joel Gallen.
Skuespillere: Chris Evans, Chyler Leigh, Mia Kirshner, Jamie Pressly.
Sjanger: Komedie.
Lengde: 89 minutter.

Not Another Teen Movie handler om livet på John Hughes High School hvor man finner alle de vanlige stereotypiske tenåringene i en ungdomsfilm. Jake, den mest populære gutten på skolen inngår et veddemålet med kameratene sine om at han kan gjøre den mest håpløse jenta på skolen om til årets prom queen. Men selvfølgelig prøver både kameratene hans, den onde søsteren, og hans cheerleader eks-kjæreste å ødelegge alt.

 

 

Road Trip. The Breakfast Club. American Pie. She’s All That. Never Been Kissed. 10 Things I Hate About You. Ferris Bueller’s Day Off. Cruel Intentions. Risky Business. American Beauty. Bring It On. Dette er bare et lite utdrag av alle filmene Not Another Teen Movie er en hyllest til, og har gjenskapt mange av de mest kjente scenene og handlingene fra disse filmene. Hele filmen er virkelig en feiring av de mest kjente og kjære ungdomsfilmene fra 80- og 90-tallet.

Det er faktisk virkelig fascinerende å se hvordan man har fått til å pusle sammen dette svære lappverket av utallige scener, mennesker, og handlinger til en stor sammensatt film, og faktisk får alt til å henge på grep. Den største handlingen i filmen er fra She’s All That, hvor den populære gutten på skolen skal gjøre om den største geeken til prom queen. Hennes lillebror er oppgitt over at hun ikke dater, for da får ikke han lov (fra 10 Things I Hate About You), og bestemmer seg sammen med kameratene sine at de skal få seg noe før skoleåret er over (American Pie). Dette er bare noen av handlingene i filmen, og det beste er jo at det funker!


Filmen er også i grunn en stor satire. Det skjønner man spesielt når Jake og kameratene hans skal prøve å plukke ut den mest håpløse jenta. Det blir både vist en albino, en jente med pukkelrygg, og to siamesiske tvillinger. Men ingen av disse er visst den mest håpløse, men heller en helt vanlig jente som tilfeldigvis liker å male, og derfor har snekkerbukser med malingsflekker. I tillegg har hun både briller og en hestehale. «She’s got glasses, and a ponytail!» Vet ikke hvor mange ganger jeg har ledd av denne setningen, spesielt sammen med en av venninnene mine, hvor vi begge satt med både hestehaler og briller når vi så på filmen :p

 

Men til syvende og sist, så er vel ikke akkurat dette en film som anbefales hvis du ikke liker slike filmer, for det er liksom ikke like morsomt hvis du ikke kjenner igjen mesteparten av filmene det er blitt tatt inspirasjon fra. Det er jo en morsom ungdomsfilm, men hvis man ikke har det som sin favorittsjanger (ikke at det faktisk er sin egen sjanger), så er vel ikke dette en film som vil falle i smak. Men for min del elsker jeg slike useriøse, utrolig unødvendig, og til tider teite filmer. Noe å le av er det jeg setter aller høyest når jeg skal nyte en film!

 

 

 

 

Har du sett Not Another Teen Movie?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s