Film: Lilo & Stitch

År: 2002.
Regissør: Dean DeBlois, Chris Sanders.
Skuespillere: Daveigh Chase, Chris Sanders, Tia Carrere (stemmer).
Sjanger: Animasjon.
Lengde: 85 minutter.

Lilo & Stitch handler om ungjenta Lilo som er bosatt på Hawaii sammen med storesøsteren sin etter at foreldrene deres omkom i en bilulykke. Lilo har ikke så mange venner, og en dag adopterer hun en hund. Eller hva hun tror er en hund, men skapningen som hun gir navnet Stitch er faktisk et romvesen på rømmen!

 


(weheartit.com)

Lilo & Stitch måtte jeg faktisk bli overbevist for å se, av en kamerat på videregående, som sa jeg kom til å elske den. Og elsket den, det gjorde jeg! Lilo & Stitch er jo bare helt fantastisk!

Det beste med filmen er selvfølgelig Lilo. Elsker den karakteren så utrolig mye, den 6 år gamle jenta er både fierce, fryktløs, morsom og sårbar på en gang. Snakk om en komplisert karakter. Noe annet jeg elsker ved filmen er vakre Hawaii! Selv om det er en animasjonsfilm er Hawaii helt utrolig nydelig. Sleng med obligatorisk musikk fra Hawaii så blir det en ypperlig sommerfeeling over filmen!

(weheartit.com

(weheartit.com)

Som alle Disney filmer så er det en kamp mellom det gode og onde. Og i denne filmen er det romvesenene som prøver å fange Stitch som har fått den onde rollen. Det samme har barnevesenet som skal ta ifra Nani lillesøsteren sin Lilo. Mye som kan gå galt for å ødelegge den lille familien med andre ord. I tillegg til litt dramatikk, er filmen også actionfylt og morsom. Det er kanskje ikke så rart at den gjorde så stor suksess som den hadde. Lilo & Stitch (sammen med Princess & the Frog) er faktisk de eneste Disney filmene siden 2000 som har fått fantastisk kritikk, og tjent inn mer penger enn det ble brukt til å lage de. Begge ble også nominert til Oscar. Princess & the Frog ble nominert til tre, mens Lilo & Stitch ble nominert til èn Oscar for Beste Animasjonsfilm.

Noe som sikkert appelerte med denne filmen er selve animasjonen. Vi fleste savner vel «gamle» håndtegnede Disney filmer, men denne er faktisk både håndtegnet og dataanimert, og er den første Disney filmen siden Dumbo som er lagd med vannmaling. Dette var for å gi den en mer varmere og koseligere følelse, og det gjør den virkelig, kanskje smålig i kontrast med selve historien.


(weheartit.com)

Lilo & Stitch er altså en herlig film, og det må være min favoritt film fra Disney som er utgitt de siste 10-15 årene. Den har alt man forventer av en bra Disney film, med både spenning, dramatikk og humor, samtidig som animasjonen er upåklagelig. Det er absolutt en film som er verdt å få med seg, om bare kun for de to unike og herlige karakterene Lilo og Stitch!

(weheartit.com)

 Har du sett Lilo & Stitch?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s