Film: Back to the Future

År: 1985.
Regissør: Robert Zemeckis.
Skuespillere: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Clover og Thomas F. Wilson.
Sjanger: Eventyr, komedie.
Lengde: 116 minutter.

Back to the Future handler om Marty McFly som er god venn med oppfinneren Doc. Emmett Brown som greier det umulige, å oppfinne en tidsmaskin! Ved et uhell blir Marty sendt tilbake til 1955, hvor han ender opp med å hindre foreldrene sine i å møtes. For å redde seg selv må han få foreldrene sine til å bli forelsket, mens Doc prøver å få Marty sendt tilbake til fremtiden.

(weheartit.com)

(weheartit.com)

 

Jeg var nok ikke veldig gammel første gang jeg så denne filmen (og dens to oppfølgere). Det har alltid vært en av mine yndlingsfilmer, og er kun èn av tre filmer som har fått æren å bli representert med en plakat på rommet mitt. (De andre to er The Blues Brothers og Jaws). Jeg aner heller ikke hvor mange ganger jeg har sett Back to the Future, men det er en av de filmene jeg kan sitere hele filmen fra begynnelse til slutt! Elsker Back to the Future så utrolig mye!


(weheartit.com)

 

Back to the Future er skrevet av regissøren Robert Zemeckis og Bob Gale. Gale kom opp med historien til filmen etter at han begynte å tenke på hvordan det ville vært å være venn med faren sin da han gikk på high school. Da de satt seg ned for å skrive manuset var det en del ting de kom opp med som ble byttet ut. F.eks tidsmaskinen var først et kjøleskap, men de var redd for at barn kom til å låse seg inne i kjøleskap, så det ble derfor byttet til en DeLorean.

(weheartit.com)

(weheartit.com)

 

Michael J. Fox var første valget til å spille hovedrollen Marty, men fordi han spilte i TV-serien Family Ties fikk han ikke tid. Etter dette ble skuespilleren Eric Stoltz gitt rollen som Marty. Fire uker inn i filmingen bestemte Zemeckis seg for at Stoltz faktisk ikke var rett for rollen alikevel, og at de absolutt måtte få lagt opp innspillingen slik at Michael J. Fox kunne kombinere det med Family Ties. Og det var absolutt det rette valget!

Fox er jo helt fantastisk som Marty, som er absolutt en karakter man husker. En annen man ikke glemmer er selvfølgelig Christopher Lloyd som den gale forskeren Doc Brown!

(weheartit.com)

 

Da Back to the Future ble gitt ut var det den største suksessen det året, fikk fantastisk kritkk og er blitt en av kultfilmene fra 80-tallet. Filmen vant Oscar for beste effekter, mens den ble nominert for beste manus, beste lyd, og beste sang (The Power of Love av Huey Lewis and the News). Og det er ikke uten grunn filmen hadde såpass stor suksess som den hadde!

 

(weheartit.com)

 

Jeg sa innledningsvis at jeg elsker Back to the Future så utrolig mye! Selvom det er en trilogi (de to oppfølgerene ble bestemt skulle lages etter originalens store suksess), så er det den første som er best! De andre to har sin sjarm de også, alle fans av filmen ser frem til 21 Oktober 2015 («fremtiden» i to-ern), mens den tredje i rekken har en skikkelig western feeling over seg. Men ingen ting slår originalen, og Back to the Future er en av de filmene absolutt alle må få med seg! Jeg tror aldri jeg kan få uttrykt dette godt nok, for filmen er bare helt utrolig genial!

Har du sett Back to the Future?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s