Film: 50/50

År: 2011.
Regissør: Jonathan Levine.
Skuespillere: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Bryce Dallas Howard, Anna Kendrick, Anjelica Huston.
Sjanger:
Komedie, drama.
Lengde: 100 minutter.

50/50 handler om 27-år gamle Adam som finner ut at han har en sjelden krefttype i ryggen. Sakte begynner verden hans å falle sammen, med en sketchy kjæreste, spørsmål om chemo-terapi fungerer, ukentlig terapi timer, en far med Alzheimer og en hysterisk mor. Det eneste som holder hverdagen hans ved like er hans bestevenn Kyle, som prøver å gjøre alt han kan for å hjelpe vennen gjennom en tøff periode i livet, som kan vise seg å bli den siste.

Hadde faktisk ikke hørt om denne filmen, selvom jeg elsker både Joseph Gordon-Levitt og Seth Rogen. Hvordan kunne jeg ikke vite om denne? Dårlig promosjon tydeligvis. Men så bilde av de to sammen i det aktuelle versjonen av bladet Film som jeg tar hver gang jeg er på kino, og fikk umiddelbart høye forventninger til filmen, og kan vel si at de ble absolutt innfridd!

50/50 er skrevet av Will Reiser, og filmen er basert på hva han selv gikk igjennom i 20-årene. Det var kameraten Seth Rogen som overbeviste han om å skrive et manusskript, og mange artige og mindre artige scener fra filmen er tatt rett fra hendelsene de gikk gjennom da Reiser ble diagnotisert med kreft.

For filmen er faktisk morsom. Selvom plottet høres utrolig deprimerende ut, og er sikkert en vanskelig film å se for de som har nære som har vært igjennom kreftkampen, er det mye morsomt i filmen. Jeg små lo i alle fall gjennom hele filmen, og lo alt for høyt til tider også. Men til gjengjeld tror jeg aldri har vært så nære på å gråte i en kinosal før, og det er en emosjonell berg-og dalbane å se på filmen. Selvom kjærlighets-delen var forutsigbar, var det som bar filmen fremover om hvorvidt han ville overleve eller ikke, og fant det både spennende og trist å vente på hvordan filmen skulle ende.

(weheartit.com)

Nevnte tidligere at jeg elsker både Joseph Gordon-Levitt og Seth Rogen. Og det er vel ingen som kan nekte for at disse to spiller som regel karakterer som er rake motsetninger, og det gjør de her også. Men dette er virkelig to kamerater som utfyller hverandre, og vennskapet mellom de to er absolutt noe av det beste med hele filmen!

Bryce Dallas Howard er igjen å se i en bad-girl rolle, føler jeg kun har sett henne som bitchy, slem eller rett og slett onde karakterer. Vet ikke helt hvor godt jeg likte Anna Kendrick på skjermen, men tror kanskje det bare var hennes rollefigur som Adam’s 24-år gamle terapist var litt sær. Men Kendrick har uttalt selv at hun spiller verdens verste terapist.

Filmen hadde premiere i september, og har siden fått strålende kritikk av anmelderne. Vet faktisk ikke hvordan den har gjort det på kino, så igjen, det må jo har vært veldig dårlig promosjon av filmen, noe som er litt synd, fordi filmen kommer absolutt til å trone høyt på listen over mine favoritt kinofilmer i år. 50/50 er en sterk film, samtidig utrolig komisk og morsom, med mange gullkorn fra både JGL og Rogen! Filmen handler om noe de fleste av oss dessverre vil oppleve å kjenne noen som må gjennom, eller oppleve selv. Og synes i grunn filmen viser veldig godt de første stadiene fra man får den forferdelige beskjeden om at man har kreft, og at JGL leverer sårbarheten, sinnen, frustrasjonen, redselen og likegyldigheten så fantastisk! 50/50 er absolutt en film alle burde få med seg, og anbefales på det sterkeste!

(Alle bildene er © Summit Entertainment)

Har du sett 50/50?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s