Bok: Something Blue

På ferie greide jeg å lese faktisk en hel bok. Begynte på Something Blue på reisen til Italia, og ble ferdig kvelden før vi skulle reise hjem. Perfekt planlagt! Something Blue er oppfølgeren til boken Something Borrowed som jeg har skrevet om og sammenlignet med filmatisering her.

Something Blue handler om Darcy, eks-bestevenninen til Rachel fra Something Borrrowed. Boken begynner litt før avslutningen til Something Borrowed, men sett i fra Darcy’s synspunkt. Vi følger hennes liv fra hun er utro med kameraten til forloveden og ender opp gravid. Men det nye forholdet varer ikke lenge, og plutselig befinner hun seg både singel og gravid. Fra der av bestemmer hun seg for å begynne på et nytt liv og tar det store spranget og flytter til London for å bo sammen med barndomsvennen Ethan.

^^ Bilde av Darcy (Kate Hudson) og Rachel (Ginnifer Goodwin)
fra filmen Something Borrowed, før vennskapet tok slutt.

 

Etter litt frem og tilbake må jeg si at jeg likte Something Blue mye bedre enn Something Borrowed! Jeg nevnte jo i anmeldelsen av Something Borrowed at jeg var bare utrolig sint på alle karakterene, mens å lese Something Blue var en fryd i motsetning! Darcy ble jo først fremstilt som en ego, materialistisk og svært overfladisk person. Men gjennom boken blir man bedre kjent med henne, og føler at hun forandrer seg til det bedre. Man kan hylle henne for å stå for sitt, ja, det var kanskje ikke det smarteste å bli gravid med en random tulling, men hun tar i alle fall ansvar for sine feil.

(weheartit.com)

Boken handler hovedsakling om at Darcy flytter til London og hennes nye liv der, mens første halvdelen eller så er for det meste oppsummering av hva som har skjedd, hennes forhold til Marcus, og da hun innser at det overfladiske livet hun var så glad i må ta slutt. Hun befant seg plutselig uten et forhold til eks-forloveden og eks-bestevenninnen. Kjæresten dumpet henne, og foreldrene slutter å prate med henne når de finner ut at hun er gravid. Den eneste hun har er en venninnen hun ikke en gang er sikker på om hun liker. Og fra der av blir det spontan flytting til London.

Og dette er virkelig forfriskende for oss som lesere. Det blir umiddelbart mye morsommere å lese og spennende å lese om hvordan hennes nye liv utfolder seg. Hun innser etterhvert at hun må forandre seg til det bedre, og begynner å skape et ordentlig liv i London.

(weheartit.com)

Gjennom hele boken kommer handling fra Something Borrowed opp igjen, selvfølgelig. Om eks-bestevennninnen Rachel som ble sammen med eks-forloveden Dex, før de i det hele tatt hadde slått opp. Dette er noe Darcy ikke greier å glemme eller slutte å tenke på, og det er derfor vanskelig når romkameraten Ethan er like god venn med begge to. Men ettersom månendene går merker man at Darcy savner Rachel både mer og mer, og hvordan forholdet deres ender opp med å bli til slutt er virkelig en avslutning man lengter etter hvis man har lest den første boka.

(weheartit.com)

 

I motsetning til Rachel’s historie, så syntes jeg Darcy’s var utrolig mye bedre! Mens Something Borrowed inneholdt mye drama, så var Something Blue både morsom, søt og romantisk. Men det er selvfølgelig en forutsetning at man har lest Something Borrowed først, og hvis man leser denne må man også lese Something Blue! Bøkene henger absolutt sammen, noe jeg ikke innså før jeg hadde begynt å lese den. De burde bli sees på som en helhet, og er egentlig kun to bøker om et vennskap som blir sett fra begge sider. Men til syvende og sist syntes jeg Something Blue var en mye bedre opplevelse å lese.

 

Har du lest Something Blue?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s