Film: The Social Network

År: 2010.
Regissør: David Fincher.
Skuespillere: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Armie Hammer.
Sjanger:
Drama.
Lengde: 120 minutter.

The Social Network starter i slutten av 2003 da Harvard-studenten Mark Zuckerberg har en ugly breakup med kjæresten. Tilbake på rommet sitt er han både full og sint, og bestemmer seg for å lage en internettside hvor han setter opp to og to jenter fra skolen mot hverandre, for så å sende siden til hele skolen for at de kan stemme på hvem som er finest. Det hele leder til utviklingen av det som en dag kommer til å bli det sosiale nettverket Facebook. Sammen med sine college roommates, fra rommet deres, begynner guttene å bygge på internettsiden, som stadig fortsetter og vokse, til hva det er i dag. Men på veien til toppen er det flere ups & downs.Filmen hopper flere ganger, omhverandre, frem og tilbake i tid. Dette var litt misledende til å begynne med, for plutselig var vi et par år fremover i tid, og så var vi tilbake igjen, uten at det ble noe særlig forklart. Man ble nesten litt svimmel og forvirret av det, men det ble bedre etterhvert. Jo lengre ut i handlingen man kom, så passet tidshoppene mye bedre inn, og vi fikk se hvorfor framtiden ble til det vi så.

Det var også øyeblikk mens jeg så på filmen hvor jeg bare tenkte «snorrrrZZZ«, og at min intellektuelitet ikke helt skjønte hva i alle dager de pratet om. Det er altså ganske kompliserte ting vi blir presentert for, disse gutta er tross alt noen skikkelige glupinger. Men tross det er handlingen helt grei å følge, og man kommer mer inn i handlingen etterhvert.

Ellers så er jo filmen helt utrolig interressant! Det var det som fascinerte meg aller mest, det er utrolig å lære om hvordan alt skjedde, og hvordan Facebook ble til hva det er i dag, noe 500 millioner mennesker bruker hver eneste dag, altså hver 14 person i hele verden.
Synes også skuespillerprestasjonene var utmerket. Jesse Eisenberg som skrua Mark var plettfritt i mine øyne. Ikke det at jeg vet hvordan den virkelige Mark Zuckerberg er, men det var ingen kjedelig karakter for å si det sånn, og man får både en følelse av å elske og hate han. En annen som skilte seg ut var Justin Timberlake som spilte Napster grunderen Sean Parker. Det er ikke mye igjen av den lille  *Nsync krølltoppen som forførte fjortiser med sin boyband musikk! Han har uten tvil kommet en lang vei siden den gang, og etablerer seg bare mer og mer som en troverdig skuespiller for hver rolle han tar på seg.

Både Andrew Garfield og Armie Hammer var herlige å se på skjermen. Hammer spiller faktisk rollen som Cameron Winklevoss og Tyler Winklevoss (!). Han spille Cameron som vanlig, og spilte kun hodet til Tyler, slik at tvillingene ble identiske. Den mannlige modellen Josh Pence spilte resten av kroppen til Tyler, og de brukte en datateknikk som lot dem overføre ansiktet til Hammer over til kroppen til Pence.Så til syvende og sist, så likte jeg filmen, men synes den er kanskje litt overrated, men hvis den blir nominert til en Oscar i februar vil jeg si den fortjener det, og jeg ville selv ha nominert den til Beste Manusskript! Den er absolutt verdt å få med seg, fordi den handler om noe som berører (stortsett) oss alle hver dag, men noe de færreste har kunnskap om hvordan oppsto. Det er også interresant å se hvordan noe så stort utvikler seg fra noe så lite. Med litt drama mellom venner, businesspartnere, fiender og jenter, så blir det absolutt en fullstendig film, og ikke kun en dokumentar om hvordan Facebook ble grunnlagt, og som gjorde Mark Zuckerberg til verdens yngste milliardær i 2008, i en alder av 23.

^^ Den virkelige Mark Zuckerberg.

Har du sett The Social Network?


Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s