Film: 500 Days of Summer

År: 2009.
Regissør: Marc Webb.
Skuespillere: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend, Chloë Grace Moretz.
Sjanger:
Komedie, drama.
Lengde: 95 minutter.

500 Days of Summer handler om Tom som blir hodestups forelsket i Summer, ei jente som er relativt emotionally unavailable. De får en god tone, og gjøre ting som ethvert par ville gjort, men hun står på sitt og nekter for at de skal være sammen. Gjennom de 500 dagene filmene viser går Tom gjennom en emosjonell berg-og dalbane i det å være lykkelig forelsket, til ulykkelig forelsket, og prøver å komme over denne jenta.

Denne romantiske dramedy-en (drama/comedy) er som jeg sa, en emosjonell berg-og dalbane. På begynnelsen av filmen insisterer fortellerstemmen at dette er en historie om kjærlighet, men er ikke en kjærlighetshistorie. Og det er det, omtrent, ikke heller. Men uansett er den utrolig søt, og har akkurat riktig mengde med komedie i en film som til tider er litt deprimerende. Men det forandrer seg fort. Og så forandrer det seg til deprimerende igjen. Filmen er nemlig lagt opp slik at den hopper veldig mye frem og tilbake i tid, og så litt i midten, og så framover, og bakover igjen. Men heldigvis er alle scenene/dagene nummererte, eller så hadde man jo virkelig ikke forstått noen ting.

Det gjør det jo hele til en litt annerledes film, og det sier jo litt at den ble nominert til Golden Globe for beste manus i 2010 (i tillegg til en haug andre priser). Joseph Gordon-Levitt gjør en utrolig skuespillerprestasjon, og han må jo ha blitt forvirret selv av å spille denne karakteren som går fra de høyeste høyder til det laveste man kan når det gjelder forelskelse.


Så kort fortalt handler filmen om å være forelsket, og det å komme seg over en person man har vært forelsket/sammen med. Det er en søt, morsom film med nydelige hovedroller, og er en film som er absolutt verdt å få med seg. Selvom jeg kan godt skjønne noen synes den kan være litt sær. 

Har du sett 500 Days of Summer?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s