Film: Inception

År: 2010.
Regissør: Christopher Nolan.
Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Tom Hardy.
Sjanger:
Action.
Lengde: 148 minutter.

Inception handler om Dom Cobb, som er den beste forbryteren innen å entre andres drømmer. Dette har gjort han til en internasjonal rømling, og kostet han alt han har kjært. Han får et oppdrag som kan gi han alt tilbake, men kun ved å gjøre det som er nesten umulig, inception, og plante en idè i noens hjerne.

Jeg likte filmen ganske godt, selvom jeg var litt forvirret de første 20 minuttene, men det jeg ikke skjønte ble stort sett senere forklart. Skjønner meget godt at filmen har hatt en fantastisk suksess så langt. Den har utrolige special effects, bra regissert og fantastiske skuespillerpresetasjoner, hvorav 5 av dem har vært nominert til Oscar, og 2 har vunnet (Marion Cotillard for «La vie en rose» og Michael Caine for «The Quiet American» og «The Cider House Rules«).

Filmen er regissert av Christopher Nolan, et av de største navnene innen film i dag. 4 av  hans 7 filmer, som han har skrevet og regissert, har blitt nominert til Oscar. Venter i spenning på når han vinner, og gleder meg som en unge på julaften til hans neste storsatsing: The Dark Knight Rises!

Ingen ringere enn Hans Zimmer har ansvar for musikken, han er virkelig et geni uten like! Han har vært nominert til hele 8 Oscar, og vant i 1995 for The Lion King. Du må ikke lete lenge i filmsamlingen din før du finner en film (eller mange) hvor Hans Zimmer har lagd musikken.

Det er selvfølgelig også mange fantastiske skuespillere med, og Leonardo DiCaprio spiller hovedrollen ufattelig bra.

Personlig, synes jeg filmen var absolutt verdt og se, og kan hende det er nødvendig å se den flere ganger for å forstå den helt. Er som i rett Christopher Nolan stil ganske kompliserte greier! Men en unik film som er verdt å få med seg.

Har du sett Inception?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s